В края на миналата седмица САЩ официално прекрати санкциите срещу

...
В края на миналата седмица САЩ официално прекрати санкциите срещу
Коментари Харесай

Акциите на ZTE поскъпнаха след прекратяването на санкциите

В края на предходната седмица Съединени американски щати публично приключи глобите против ZTE. Това даде опция на китайския производител да възобнови естествения работен развой.
В понеделник, 16 юли, цената на акциите на ZTE скочи със 17 % едновременно . Въпреки опасенията на аналитиците, че китайската компания ще има огромни проблеми при възобновяване на своя бизнес.

„Пред ZTE се обрисува доста дълъг път. Компанията би трябвало освен да си върне доверието на потребителите, само че и да им даде нужната убеденост. Ще е нужна дълга и упорита работа, с цел да се откри подмяна на американските снабдители. Това са да вземем за пример Avnet, Qualcomm и Broadcom и да се понижи зависимостта от тях. На процедура компанията стартира всичко изначало и в този момент премисля цялата си тактика за основаване и пласиране на смартфони“ – съобщи основният управител по проучванията на аналитичната компания IDC Нихил Батра (Nikhil Batra).

Въпреки че цената на акциите на ZTE се качи до 16,16 хонконгски $, това е с 37% по-ниско от равнището, на което бяха през месец април преди оповестяването на глобите. Тогава търговете с скъпи бумаги на компанията бяха непосредствено спрени.

Аналитикът на Jefferies Едисън Ли (Edison Lee) пресметна, че оперативните загуби на ZTE от прекъсването на бизнеса и наложените санкции, възлизат на към 4 милиарда юана.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР