В края на миналата седмица получихме критерии от МОН, според

...
В края на миналата седмица получихме критерии от МОН, според
Коментари Харесай

COVID-19: Кога цяло училище ще бъде поставено под карантина?

В края на предходната седмица получихме критерии от МОН, съгласно които бихме могли да оценим риска от разпространяване на за обещано. " Вземайки поради всички стойности на съществени епидемиологични индикатори, обещано учебно заведение може да премине от присъствена в, когато отсъстващите възпитаници са повече от 15% в цялото учебно заведение ". Това сподели доцент доктор Лили Маринова, завеждаща отдел " Имунопрофилактика и надзор на инфекциите " към пред.
 д-р Маринова сподели, че на отдалечено образование може да премине цяла, в случай че отсъстват 20% или повече от учениците в нея.
 Борисов се кръсти: Дано не затворим София като Мадрид Борисов се кръсти: Дано не затворим София като Мадрид
Премиерът Бойко Борисов инспектира язовир „ Христо Смирненски “ в Габрово. Той се прекръсти с думите, че се надява София да н...
Отсъствието обаче би трябвало да бъде по причина " съществуване на признаци на остро респираторно заболяване ".

" Ако децата в предходния ден са яли развалена храна в учебния стол и имат неразположение, и това са 15% и повече, това не е причина учениците от тази паралелка или учебното заведение да премине в отдалечена форма на образование поради COVID-19 ", конкретизира специалистът.
Всички контактни лица на ученика се карантинират, а измежду тях спадат и съучениците му. Д-р Маринова означи, че дребните деца могат да бъдат преносители на болестта и това крие риск за възрастните хора. По тази причина се постанова карантина, с цел да не бъде публикувана болестта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР