В края на миналата седмица Microsoft съобщи за интеграцията на

...
В края на миналата седмица Microsoft съобщи за интеграцията на
Коментари Харесай

Microsoft вгради защита от вируси при макросите в приложенията на Office 365

В края на предходната седмица Microsoft заяви за интеграцията на системата Antimalware Scan Interface (AMSI) в потребителските приложения на Office 365. AMSI поема отговорността за търсенето и намирането на на вредоносни макроси и скриптове в офисните документи, като по този метод предотвратява тяхното осъществяване и нанасяне на щета на компютърната система.

„Вирусите въз основата на макроси постоянно са били известна входна точка за вредоносния програмен продукт. През последните няколко години виждаме стремителното разгръщане на тези вируси. Постоянното възстановяване на платформата и системата за сигурност понижиха броя на софтуерните експлойти, само че хакерите откриха различни способи за внедряване на вредоносен код посредством потреблението на VBA макроси“

Microsoft сподели още, че разработчиците на антивирусни стратегии могат да употребяват отворения интерфейс на AMSI в своите решения. При засичане на съмнително държание, AMSI мигновено ще стопира работата на макроса и ще уведомява потребителя посредством интерфейса на Office. След това ще стопира работата на цялото приложение, за попречване на вероятните вреди.

AMSI към този момент е налична за клиентите на Office 365 в приложенията Word, Excel, PowerPoint, Access, Visio и Publisher.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР