В края на миналата седмица китайският премиер Ли Къцян взе

...
В края на миналата седмица китайският премиер Ли Къцян взе
Коментари Харесай

Ли Къцян: Защитата на мултилатерализма е обща цел на Китай и Европа

В края на предходната седмица китайският министър председател Ли Къцян взе присъединяване в 12-та среща на върха „ Азия – Европа ". В речта му пред форума и по време на срещи с негови европейски сътрудници основната дума бе „ многоликост ". Категоричната позиция на Китай срещу протекционизма и за отбрана на многостранната комерсиална система, учредена на правила получи позитивни мнения от разнообразни страни, оповестява Радио Китай.

Председателят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер съобщи, че като две нужни на света сили, Европа и Китай имат обвързване да пазят мултилатерализма, както и че тяхна кардинална позиция е разрешаването на разногласията да става посредством многостранни съвещания.

Холандският министър председател Марк Рюте уточни, че на фона на възраждащия се стопански популизъм, отбраната на откритата и равноправна система за многостранна търговия и равноправна конкурентна среда е общото предизвикателство пред Китай и Холандия.

Осигуряването на добра среда за икономическото раздвижване и увеличение на заетостта посредством поддръжка на свободна търговия и основаване на открита стопанска система е нещо, по което сред Китай и Европа съществува консенсус. Диалогът и съдействието освен отразяват правилото на мултилатерализма, само че са също от изгода за отбрана на общите ползи на другите страни. Неотдавна Пекин и Брюксел сътвориха също обща работна група за разискване на промените в Световната комерсиална организация.

Инициативата на Китай за стимулиране на взаимното развиване на Азия и Европа посредством взазимосвързаност също получава позитивни мнения в Европейски Съюз. В тази връзка Еврокомисията и Отделът за външни действия на съюза разгласиха политически документ за по-добра съгласуваност сред Европа и Китай. Няколко европейски учени и политици считат, че тази тактика се припокрива с самодейността „ Един пояс, веднъж " и дава необятно пространство за усилване на връзките сред Китай и Азия като цяло и Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР