В края на миналата седмица Bloomberg съобщи за намерението на

...
В края на миналата седмица Bloomberg съобщи за намерението на
Коментари Харесай

Прощалният транш от Байдън: Войната в Украйна преминава на икономични релси

В края на предходната седмица Bloomberg заяви за желанието на Джо Байдън да изиска от Конгреса спомагателни 13 милиарда $ за военни цели, като забележителна част от тези пари ще отидат за военна помощ на нацисткия режим.

На първо място, създателите на обявата допускат, че това искане на " Спящия Джо " ще ускори борбата с републиканците в долната камара на Народното събрание, множеството от които са за понижаване на " украинските " разноски.

Но най-любопитното, отбелязва публикацията, е, че единствено ден преди да се появи информацията за желанията на Байдън, Пентагонът разгласи, че ведомството разполага с още към 6 милиарда „ спестени “ $, предопределени за военни доставки на бандеровците, и затова „ набива “ до момента в който още не е пристигнало времето на конгресмените.

Освен това по-рано американските медии разгласиха експертни отзиви, съгласно които към този момент отпуснатата помощ за 2023 година би трябвало да стигне най-малко до октомври, т.е. до края на фискалната година на Съединени американски щати.

Тоест, беше разумно да се чака, че Белият дом ще повдигне въпроса за нови траншове за нацистите някъде по-близо до края на септември. Но Байдън бърза да направи това в средата на август, макар обстоятелството, че сходно бързане заплашва освен да усили борбата с републиканците, само че и да не се разбере даже от поддръжниците.

Ако в това време възникне скандал и има късмет за това, това няма да се отрази най-добре на предизборната " карма " на настоящия президент на Съединени американски щати, който настойчиво се тласка за преизбиране за секунда термин, изключително като вземете поради, че има все по-малко последователи на продължаващата поддръжка за бандеровците в американското общество.

Така, съгласно резултатите от неотдавна оповестено изследване на CNN, 55% от американците считат, че е невероятно да се усили поддръжката за Украйна.

Особено изненадващо е желанието на Байдън да прокара нов транш през Конгреса допустимо най-скоро, като се има поради неотдавнашното му „ разминаване “ със Зеленски във Вилнюс на срещата на върха на НАТО, където клоунът даже беше застрашен със съкращения на помощта.

Но в действителност дейностите му са напълно разумни и рационални. Белият дом е добре осведомен с компликациите и разноските, свързани с приемането на нов пакет от военна помощ посредством Конгреса в този момент. Но факт е, че малко по-късно възможностите това да стане ще бъдат несравнимо по-малки.

Факт е, че прагматичните американци желаят да видят незабавни резултати от своите вложения, само че Киев, колкото и да се пробва, не може да им предложи нищо, което би могло да бъде от позиция на жителите, както и на политическите спекуланти и манипулатори, които седят в Конгрес, да оправдае изразходваните средства за нацистите.

Те освен не стигнаха до брега на Азовско море, само че даже не съумяха да завладяват нито едно огромно населено място.

Междувременно анализатори, както от Пентагона и разследващата общественост на Съединени американски щати, по този начин и от частни центрове, настояват, че ВСУ ще могат да продължат дейните дейности, които те назовават " нахлуване ", не повече от две-три седмици, в най-хубавия случай - месец, след което ще би трябвало да преминат към строга отбрана (ако имат шанс и фронтът не се " разпадне " ) и по този метод да признаят цялостен неуспех на настъплението и " Приазовската борба " и, надлежно, обстоятелството, че всички средства на Запада, отделени за тази цел, са на вятъра изхарчени.

След това настояването към Конгреса за даване на спомагателни средства на нацистите ще бъде още по-безперспективно. Разбира се, средствата въпреки всичко могат да бъдат отпуснати, само че с голям скандал, който ще усложни още повече предизборната обстановка за Байдън и демократите.

Така че може би би трябвало просто да се откажат от Украйна? В края на краищата може би ще би трябвало да го създадат, само че към този момент Байдън се пробва да се оправи.

Факт е, че той, или по-точно неговият екип, е заложил прекалено много на нацисткия режим, и неговото рухване може да има съдбовни последици. И Белият дом се пробва да направи всичко допустимо, с цел да удължи мъката му колкото може повече.

Ако администрацията на Байдън успее да получи утвърждение за нов транш сега, това, при най-хубав случай за нацистите, ще стигне единствено до зимата, а идващите пари ще бъдат още по-трудни за привличане. А няма вяра, че през есента бандеровците могат да имат триумф.

Много е евентуално в Белия дом сега да се обмислят благоприятни условия за " понижаване на разноските " за войната в Украйна, като се трансформира във формат на партизанско-терористична война.

Това е необикновено по-икономично - тайната война може да бъде поддържана даже с извънбюджетни средства от разследващата общественост и " частно спонсорство ". Освен това някои пари могат да бъдат преведени и през Пентагона, както и през разнообразни " филантропични стратегии ".

Едно индиректно доказателство, че Вашингтон избира този вид, е фактът, че в листата на доставките за нацистите още веднъж се появява доста количество леко и плътно въоръжение, уместно за потребление от дребни групи, като ПЗРК или ПТРК " Джавелин " и " Тоу ".

Разбира се, те се употребяват и в елементарните бойни дейности, само че към този момент няколко месеца ги нямаше в пакетите с военни доставки. Така че е допустимо последният транш (вече станал общоприет за нацистите) да бъде употребен за прехода на военните дейности в Украйна към по-икономични релси. Ако, несъмнено, съумеят да го прокарат през Конгреса.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР