В края на миналата седмица беше пуснат първият трейлър на

...
В края на миналата седмица беше пуснат първият трейлър на
Коментари Харесай

Котките и какви са нагласите и реакциите след пускането на първия трейлър

В края на предходната седмица беше пуснат първият филмов откъс на филмовата акомодация на една от най-успешните продукции на Бродуей - " Коктите ".

Мюзикълът e по романа на Нобеловия лауреат Т. С. Елиът " Популярна книга за котките от Стария опосум " и съставлява виртуозен синтез сред три изкуства - музика, танц и лирика, пречупени през погледа на гениалния Андрю Лойд Уебър. Затова и е толкоз изумително човек да го гледа онлайн. Защото единствено по този начин ще усети магията на града на котките и неговите жители. Но дали ще ни подейства по този начин въздействащо филмът?

Това, което последва като реакция от страна на хората по света, след стартирането на първия филмов откъс обаче, не беше учудване, а по-скоро надълбоко отчаяние.

Оказа се, че методът, по който са показани актьорите в облика им на котки - полуреалистичен човешки образ с безчовечен детайли, провокира възприятие на смут у почитателите на мюзикъла. Причината се крие в решението на режисьора Том Хупър.

Хупър употребява цифрова технология, с цел да пресъздаде козината на котките и телата им, като в същото време оставя лицата на актьорите значително човешки. Така получените " хибриди " имат котешки уши и опашки, само че човешки ръце и крайници.

Затова и доста от почитателите на мюзикъла упрекнаха режисьора за решението му, защото евентуално са очаквали да видят компютърни изображение на същински котки, които пеят и танцуват.

Явно Том Хупър цели да резервира уникалността на персонажите, която се показва във впечатляващите гримове и костюми, наподобяващи фамозните Jellicle Cats, разказани от Т. С. Елиът в неговата поема и оживели на Бродуей.

Като оставим настрани визията на актьорите, има още една доста основна част, без която мюзикълът нямаше да има този международен триумф. И това безспорно е музиката. Защото магията на " Котките " се показва в един обаятелен безпорядък от невероятни костюми, музикални и танцувални стилове, отговарящи на характера на обособените котки.

" Котките " се състои от 21 музикални осъществявания, съчетани с изключителна хореография и по текстове от истинското произведение на Т. С. Елиът. Историята споделя за годишния котешки бал, на който котаракът Старият Дойтерноми (Джуди Денч) избира най-заслужилата котка, която ще се възнесе в Рая и ще се прероди.

Музикалните осъществявания, които сформират продукцията, в действителност са представянията на обособените котки пред старшия котарак, с цел да може той да направи мъдрата си преценка.

Кулминацията, несъмнено, е световноизвестната балада " Memory ", разказваща за живота на в миналото превъзходната, само че към този момент остаряла котка Гризабела, трансформирала се и в знак на мюзикъла.

И защото това е най-емблематичната ария на " Котките ", едно и от най-запомнящите се осъществявания и за Барбара Стрейзънд, упованията, които имаме към Дженифър Хъдсън в ролята на Гризабела в новата кино акомодация са просто големи.

Чутото в филмовия откъс несъмнено ни хареса и ни кара да имаме вяра, че с помощта на огромния музикален и актьорски гений на Хъдсън, тя ще се оправи в ролята чудесно. Да не забравяме за положителното показване на певицата в ролята на Ефи във филмовата версия на мюзикъла " Мечтателки ". Още с излизането на дебютния албум на Хъдсън, публикуван през 2008 година, тя завоюва Грами и това - в случай че през 2004 година се класира едвам седма в американската версия на Music Idol.

Що се отнася до другите музикални осъществявания в филмовия откъс, за момента и при първи взор към кино лентата успяхме да чуем единствено дребна част от инструменталната ария " Overture ", с която стартира мюзикъла " Котки ".

Признаваме си обаче, че нямаме самообладание и за останалите песни на котките в лицето на Макавити (Идрис Елба), Бъстъфър Джоунс (Джеймс Кордън), Ръм Тъм Тигър (Джейсън Деруло), Гъс Театралната котка (Иън Маккелън), Бомбалурина (Тейлър Суифт) и други.

Премиерата на " Котките " за България е на 27 декември 2019 година /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР