В края на миналата година от Square Enix заговориха за

...
В края на миналата година от Square Enix заговориха за
Коментари Харесай

Шефът на Square Enix разясни какво има предвид под игри като услуга

В края на предходната година от Square Enix заговориха за вложението в “игри като услуга” (games-as-a-service). Това породи спекулации, че може би идващите игри на студиото ще се изпълнят със сандъци с плячка и микротранзакции. Но няма нищо такова. За това приказва изпълнителният шеф на компанията Йосуке Мацуда в изявление за Metro. Той споделя, че съгласно него този термин е много по-обширен и в тази ситуация на Square Enix, това значи студиото да държи геймърите ангажирани в света на техните заглавия, допустимо по-дълго време. Освен това, Мацуда показва убеждението си, че точно поради упоменатите сандъци с плячка, “игри като услуга” е станало нарицателно за неточни бизнес практики.

“Наскоро хората започнаха да дискутират тези сандъци и те не употребяват този термин вярно. В реалност обаче, метода, по който гледаме на игрите като услуга се заключава в концепцията да задържим хората ангажирани в игрите ни за по-дълги интервали от време”, споделя Мацуда. Цялата концепция тук е, изключително за сингъл игрите, това, че публикуваме играта, а по-късно започваме да прибавяме ново наличие, с което ангажираме вниманието на потребителя за нескончаем интервал от време и му доставяме наслаждение. И по този начин се получава едно надалеч по-пълно прекарване, което от своя страна притегля още играещи. Това е един по-общ метод към концепцията и ето за това описваме игрите като услуга в този смисъл”.

GamingBolt привежда за образец Final Fantasy 15. Заедно с платените допълнения, студиото прибавя разнообразни нови неща, като опцията да превключвате сред другите герои, прибавя ново наличие към историята, нови характерности. Студиото провежда също по този начин и любопитното особено събитие Assassin’s Festival, което свърза света на Final Fantasy с този на Assassin’s Creed. “И ние в действителност държим да продължаваме да вършим сингъл игри”, приключва Мацуда, което служи да разсее всевъзможни подозрения по отношение на бъдещето на гейминга и безсмисления спор, превзел Интернет в края на предходната година, когато EA взеха решение да закрият Visceral и приключат живота на ролевата им игра от света на “Междузвездни войни”.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР