В края на миналата година китайският внос рязко намалява темпото,

...
В края на миналата година китайският внос рязко намалява темпото,
Коментари Харесай

Китай отчита рекорден излишък в търговията със САЩ

В края на предходната година китайският импорт внезапно понижава темпото, при малко по-голямо от предстоящото закъснение на износа, демонстрират данните на Генералната митническа администрация в Пекин.

Анализаторите виждат в това сигнал за намаляване на икономическите импулси поради ограниченията напоследък на управляващите против финансовите опасности и замърсяването на околната среда от индустрия в страната.

През декември износът на Китай на годишна база се усилва с 10,9%, само че след напредък от 12,3% предходния месец. В същото време динамичността на вноса спада ненадейно до едвам 4,5% от същинския взрив през ноември, когато набъбна с цели 17,7%. Това съставлява най-слаб напредък на китайския внос от декември 2016-а, когато той се усили с твърди ниските за страната 3,1 на 100.

Силното закъснение на вноса може да ускори опасенията, че втората по величина международна стопанска система ще се окаже под отрицателен напън от по-слабо вътрешно ползване заради политиката на Пекин за ограничение на евтиното кредитиране и на спекулативното финансиране считат специалисти.

Независимо от тези данни за декември, общото показване на китайската външна търговия демонстрира продължаващ забележителен вкус в света към китайската продукция, както и възходящото вътрешно ползване.

Експортът на Китай за цялата 2017 година набъбна със 7,9%, отбелязвайки най-солидно покачване от четири години насам. В същото време импортът се усили с цели 15,9%, отбелязвайки най-силния си напредък от 2011-а насам, посредством най-много на китайското голямото вътрешно търсене и потреблението на първични материали.

Рязкото закъснение на вноса през декември докара до солидно разширение на комерсиалния остатък на Китай в края на предходната година до $54,69 милиарда от $40,21 милиарда месец по-рано и прогнози за неговото стесняване към 37 милиарда $.

Китайският търговски остатък по отношение на Съединени американски щати за цялата 2017-а доближи нов рекорден връх от $275,8 милиарда по отношение на 250,7 милиарда година по-рано.

Целият позитивен китайски външнотърговски баланс за предходната година се свива със 17% до 422,5 милиарда $, В него делът на остатъка по отношение на Съединени американски щати към този момент съставлява цели 65% от 49% през 2016 година.

Тези данни са сигурна причина за опазване на комерсиалното напрежение сред двете най-големи стопански системи в света и през 2018 година. Администрацията на Тръмп, да вземем за пример, обмисля да наложи няколко едностранни тарифни ограничения във връзка с стоманата, алуминия и практиките на Китай в региона на интелектуалната благосъстоятелност. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР