В края на миналата година Елизабет Холмс получи присъда от

...
В края на миналата година Елизабет Холмс получи присъда от
Коментари Харесай

Присъда в действие - Елизабет Холмс влезе в затвора

В края на предходната година Елизабет Холмс получи присъда от 11 години за машинация и интрига. Тогава тя бе признава за отговорна от съда, че компанията ѝ Theranos в действителност не е постигнала никакъв теоретичен пробив в тестването на кръв.
 The Dropout, Елизабет Холмс и първи филмов откъс на сериала с Аманда Сейфрид за измамата на Theranos
Как се печелят милиарди с една неистина

Трейлър на The Dropout с Аманда Сейфрид

През 2014 година Холмс съумя да притегли вложители, които наляха милиарди в компанията ѝ, уверени, че машината на име Едисън може да прави десетки кръвни проучвания единствено с няколко капки капилярна кръв. Само година по-късно, през 2015 година, следствие на Wall Street Journal показа, че това в действителност е една огромна машинация.

Ето че осем години по-късно най-накрая пристигна моментът, в който Холмс да стартира да изтърпява наказването си. Според People, тя се е явила непринудено във Federal Prison Camp Bryan в Тексас, където ще прекара идващите години от живота си.

Theranos founder Elizabeth Holmes reports to prison to begin her 11-year sentence for wire fraud in her blood testing hoax.
— The Recount (@therecount)
В пандиза с минимално равнище на сигурност са настанени още 655 дами лишени от независимост. Той се намира на към 160 километра от родното място на Холмс. Според наръчника на пандиза, на пандизчиите им биват поставяни работни задания, които да извършват.

Те също по този начин могат да се включват в уелнес стратегии, религиозни служби и действия за отдих. Елизабет Холмс влиза в пандиза единствено няколко месеца откакто роди второто си дете. Докато излежава наказването си, тя ще може да бъде посещавана от децата си през уикендите за по няколко часа.

На месец Холмс ще разполага с 300 минути време за телефонни диалози, като те ще бъдат разпределени в 15-минутни прозорци.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР