В края на миналата година Агенция „Пътна инфраструктура” е обявила

...
В края на миналата година Агенция „Пътна инфраструктура” е обявила
Коментари Харесай

Шефовете на АПИ си купуват луксозни джипове

В края на предходната година Агенция „ Пътна инфраструктура” е оповестила социална поръчка за закупуването на два нови високопроходими автомобила за потребностите на ръководството.
Източник: Volkswagen Снимка: btvnovinite.bg
За реализатор са определени „ Вестауто – М “ ООД, който ще дават на Пътната организация джипове „ Volkswagen Touareg”, на обща стойност 222 хиляди лева Това излиза наяве от оповестените контракт, техническо предложение и ценова оферта в уеб страницата на АПИ.

Снимка: btvnovinite.bg

От документите излиза наяве, че фирмата-изпълнител има 60 дни да достави колите. Според Агенцията първокласните возила ще служат за прекосяване през пресечени местности в зимни условия, което нямало по какъв начин да се реализира с автомобил за градски условия.

Снимка: bTV

През 2016 година сходна социална поръчка провокира скандал.
Два месеца по-късно: Горските стопанства още чакат първокласните си джипове Разпореждането НСО да върне джиповете беше обещано на 2 декември, а обещанието беше това да се случи „ навреме “
Тогава три първокласни джипа „ Тoyota”, които бяха купени за обслужване на държавните горски стопанства в Смолян, Сливен и Благоевград, се оказа, че се употребяват от Националната работа „ Охрана”.

Снимка: bTV

Премиерът Бойко Борисов беше сниман персонално да ги кара.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР