В края на месец юли в отдел Киберпрестъпност“ при ГД

...
В края на месец юли в отдел Киберпрестъпност“ при ГД
Коментари Харесай

ГДБОП предупреждава за спам кампания

В края на месец юли в отдел „ Киберпрестъпност “ при Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ са регистрирани голям брой сигнали от интернет консуматори за получени имейли с текст на британски език и искане за възнаграждение с виртуална валута биткойн на сума, възлизаща на към 3000 американски $.

В имейлите се твърди, че киберпрестъпниците са компрометирали компютърната настройка и знаят паролата, употребена от потребителя, като имат порно видео материли на потребителя, които заплашват да разпратят до всички контакти на жертвата.

Спам акцията е опит за бързо нелегално облагодетелстване на киберпрестъпници, които разчитат на наивността и неинформираността на интернет потребителите.

За спам акцията са употребявани непозволено добити данни за пощенски кутии и пароли, с която консуматори са се записали в подправени уеб сайтове за запознанства, онлайн игри и други.

Експертите поучават потребителите да не отварят съмнителни известия, да не правят заплащания за сходни откупи, да се снабдят с надеждни антивирусни стратегии, лицензирани операционни системи и стратегии. За всеки киберинцидент да осведомят съответната компания снабдител на IT услуги или способените структури на Министерство на вътрешните работи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР