В края на месец януари започва подробен одит и анализ

...
В края на месец януари започва подробен одит и анализ
Коментари Харесай

Стартира пълен одит на всички общински здравни заведения в Пловдив

В края на месец януари стартира обстоен одит и разбор на активността на всички общински здравни заведения в Пловдив. Това съобщи пред публицисти доктор Калин Калинов, шеф дирекция „ Здравеопазване “ в община Пловдив.
„ След разбора от тази инспекция ще стане ясно по какъв начин да продължим и в каква тенденция да са нашите следващи дейности. Ще се обследва тяхната активност освен като търговски сдружения, а най-много като лечебни заведения, тъй като положителната здравна активност, която те осъществят, ще повлече и позитивен финансов резултат “, добави доктор Калинов. По думите му всички здравни звена в града би трябвало да работят в цялостен синхрон, с цел да обезпечат една качествена услуга на пловдивчани. Доктор Калинов съобщи, че има наблюдения по какъв начин някои шефове на общински и държавни лечебни заведения не се познават между тях, а по този метод няма по какъв начин да се даде пълноценно лекуване на пациентите. „ Всички ние би трябвало да работим като едно цяло “, безапелационен бе той. По думите му е време да се огледа и към големия научен капацитет в града в лицето на фрагментите от Медицински университет – Пловдив.
Д-р Калинов съобщи, че се следи приключване на общински средства към други лечебни заведения, макар че общинските имат цялостния потенциал да обслужват пациентите в Пловдив. „ Мога да кажа с безспорна сигурност – има приключване на голям поток финансови средства от общинските към други лечебни заведения, макар че общинското опазване на здравето разполага с цялостен потенциал да обхване всички действия в профила ”, акцентира доктор Калинов. Като образец той уточни обстоятелството, че всички клинични лаборатории в общинските лечебни заведения употребяват услугите за частни лаборатории за спомагателни действия. Това съгласно него значи, че нещо в тактиката и метода на работа на лечебното заведения куца.
След разбора ще стане ясно какви стъпки ще предприеме Общината и във връзка с сливането на двете общински лечебни заведения – МБАЛ „ Свети Мина “ и МБАЛ „ Свети Пантелеймон “. Най-важно е тяхната лечебна активност да се добавя, а не да се препокрива. Така ще се реализира и по-нисък разход на средства. „ Целта е да се реализира действително работещо преструктуриране, а не механично обединение “, акцентира още доктор Калинов.
Големият проблем в общинските ДКЦ е намаляващият и застаряващ лекарски състав – на междинна възраст – 65-70г., като би трябвало да се работи в посока привличане и задържане на млади фрагменти. Това е другият главен приоритет в работата на новия шеф дирекция „ Здравеопазване “. Приоритет е и обезпечаването на финансови средства по разнообразни стратегии за закупуване на съвременна здравна инсталация за потребностите на здравното опазване на здравето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР