В края на месец май Intel съобщи за повишаване производителността

...
В края на месец май Intel съобщи за повишаване производителността
Коментари Харесай

Intel обяви 40% ръст на инструкциите за един такт в Ice Lake в сравнение със SkyLake

В края на месец май Intel заяви за повишение продуктивността на процесорните ядра в своите Ice Lake процесори основани на архитектурата Sunny Cove. А в този момент, след провеждането на редица вътрешни проби, Intel съобщи, че в най-хубавия случай индикаторът за растеж на изпълняваните процесорни указания за един такт нараства с 40% в съпоставяне със SkyLake чиповете . И още, междинният растеж е 18%, а в най-лошия случай продуктивността на Ice Lake може да бъде нищожно по-ниска от тази на SkyLake .



Тези цифри са получени само от синтетичните проби, включващи бенчмарковете SPEC 2016, SPEC 2017, SYSMark 2014 SE, WebXprt и CineBench R15. Сравнението със SkyLake е удачно, тъй като Intel употребява една и съща процесорна архитектура в три поредни генерации на своите чипове, в това число Kaby Lake и Coffee Lake.

Едновременно с това, участник в китайски софтуерен конгрес, който разполага с 6 нуклеарен процесор Ice Lake (с 12 нишки) сподели лични проби,направени с потреблението на CPU-Z. При тактова периодичност 3,6 GHz чипът Ice Lake в едноядрен режим сякаш е посочил 635 точки. За сравнение на резултатите можем да кажем, че с цел да покаже същите точки AMD Ryzen 7 3800X Matisse би трябвало да работи с тактова периодичност 4,7 GHz, а Core i7-7700K Kaby Lake – с периодичност 5,2 GHz.



Десктоп процесорите Intel Ice Lake надали ще излязат тази година. Първите Ice Like чипове са 4-ядрени икономични решения за ултрапортативни преносими компютри. Очаква се те да бъдат показани през четвъртото тримесечие на 2019 година. Десктоп версиите на Ice Lake няма да се появят по-рано от 2020 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР