В края на месец август тази година Пентагонът ще даде

...
В края на месец август тази година Пентагонът ще даде
Коментари Харесай

Amazon и Microsoft се борят за създаването на военен облак за Пентагона

В края на месец август тази година Пентагонът ще даде $10 милиарда на една от огромните американски софтуерни компании за строителството на по този начин наречения „военен облак“. Това е електронен облак – компютърна мрежа, основана на логаритми с детайли на изкуствен интелект, който ще съхранява и обработва големи количества класифицирани данни.

Associated Press заяви, че военният електронен облак доста ще усъвършенства способността на военните сили на Съединени американски щати за обмисляне и влизане в бойни дейности.



Изданието смята, че най-вероятните спечелили в тази конкуренция ще бъдат Amazon или Microsoft. Според появилите се клюки, Пентагонът има намерение да избере Amazon, а това стана мотив за битка за приемането на този контракт с военните. Amazon към този момент има подписан боен контракт за строителството на облачна система с висока осведомителна сигурност. Тази система е тясно обвързвана с американската военна промишленост и с нейните водачи, тъй че възможностите на Amazon са огромни.

Oracle отпадна още на ранния етап на асортимент на фирмите, които да изпълнят тази военна поръчка. Компанията даже заведе правосъдно дело, като съобщи, че договорът е бил особено квалифициран, с цел да може да завоюва Amazon. На този стадий отпадна и IBM.



На крайния стадий останаха Amazon и Microsoft, като софтуерният колос има немалки шансове за победа, тъй като работи по редица планове взаимно с американските военни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР