В края на май Джон Форсайт, лекар от спешното отделение

...
В края на май Джон Форсайт, лекар от спешното отделение
Коментари Харесай

Kрипто милионер открит мъртъв в езеро с огнестрелна рана

В края на май Джон Форсайт, доктор от незабавното поделение и човек със обилни крипто вложения, беше открит мъртъв от огнестрелна рана в Арканзас.

Това се случва няколко дни след изгубването му на 21 май.

По време на изявление за Fox News на 7 юни фамилията на Форсайт изрази недоволството си от неналичието на информация, предоставена от полицията по отношение на следствието на убийството. Те загатнаха и за случай през 2022 година, при който се допуска, че умрелият доктор е взел участие в отвличане на криптовалута.

Ричард Форсайт, братът на Джон, показа пред Fox News Digital, че полицията на щата Мисури е предала на фамилията, че разполага с повече информация от оповестената и изрази разочарованието си от това, че са останали неинформирани.

След като Джон Форсайт изчезна след промяната си в болничното заведение в Касвил, Мисури, тялото му е намерено да плува в езеро в Озаркс в Арканзас девет дни по-късно. Семейството показа, че Форсайт и преди е изразявал угриженост за своята сигурност.

Близките му също по този начин загатнаха, че детективи са разпитвали Ричард в продължение на два часа на 30 май, само че не са им били предоставени съответни детайлности по отношение на следствието.

В изявлението фамилията разкри, че общ прочут ги е уведомил за хипотетичното похищение и последвалото освобождение на Джон през февруари миналата година, като източникът допуска, че случилото се има връзка с криптовалутите.

Наблюдава се видимо повишаване на броя на убийствата, в които вземат участие лица, свързани с криптовалути. Форсайт, който е натрупал доста благосъстояние посредством ранни вложения в Биткойн, е измежду неколцината криптовалутни милионери, които изгубиха живота си през последните месеци.

Друг незабравим случай е обвързван с Николай Мушегян, съосновател на MakerDAO, който беше открит мъртъв на плаж в Сан Хуан, Пуерто Рико, през октомври 2022 година Това изобретение се случи часове откакто Мушегиан написа в Twitter, че съгласно него разследващите служби възнамеряват да му навредят.

Освен това Хавиер Боска, крипто брокер, който беше разследван в границите на най-голямото следствие на крипто измами в Испания, беше открит мъртъв при явно самоубийство посредством скок от петия етаж на хотел в Естепона месец по-късно.

Неотдавна Ян Халперин, награждаван публицист, който в продължение на три години е работил под прикритие в крипто промишлеността, я разказа като беззаконна граница.

Халперин допусна, че крипто пространството е цялостно с лица, които са придобили благосъстояние на млада възраст и може да са станали жертви на принуждение или да са инсценирали личната си гибел.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР