В края на март Световната здравна организация (СЗО) стартира глобална

...
В края на март Световната здравна организация (СЗО) стартира глобална
Коментари Харесай

Сезонът Вече Е Тук! Ето Какво Трябва Да Знаем На Всяка Цена За Летния Грип!

В края на март Световната здравна организация (СЗО) започва световна тактика за предотвратяване на популацията от грип през идващото десетилетие, като предизвести, че нови пандемии са неизбежни, заяви Reuters.

Грипните епидемии, които са най-вече сезонни, засягат почти един милиард души и годишно провокират стотици хиляди смъртни случаи. Те са едни от най-големите здравни провокации от международен мащаб, напомни доктор Кунчев. Той за следващ път развенча митовете, че с цел да не боледуват, децата би трябвало да се държат в стерилна среда.

" Детето, попаднало в колектив, ще се срещне с такива вируси, ще ги прекара и ще натрупа антитела. Ще построява имунната си система ", безапелационен е Кунчев.

Относно честите ухапвания от кърлежи, основният държавен здравен контрольор акцентира, че е най-добре паразитът да се отстранява от доктор. Освен това ухапаните би трябвало да се наблюдават за повишение на температурата и друга симптоматика.

Ваденето на кърлеж в лечебните заведения в София коства сред 25 и 30 лева Ако членестоногото се забие в крайници ви, то може да бъде извадено единствено платено, защото безплатната намеса е единствено при персоналния доктор. В цената е включено и слагането на ваксина срещу тетанус.

20% от кърлежите са инфектирани с лаймска болест, предизвестиха от Националния център по заразни и паразитни заболявания при започване на май т.г. Чрез тях тя се предава освен на хората, само че и на мишките, плъховете и на бездомните кучета и котки, откъдето също може да бъде пренесена на индивида.

" Не ходете по тревата, може да има кърлежи, не пускайте и децата си. Кърлежът, в случай че е прокиснал единствено няколко часа в тялото, не може да съобщи инфекцията ", сподели шефът на центъра проф. Тодор Кантарджиев, който е и народен съветник по микробиология. Той също акцентира, че кърлежи се вадят и в домашни условия, само че е по-безопасно това да става в лекарски кабинет.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР