В края на март ще отпадне контролът по въздушните и

...
В края на март ще отпадне контролът по въздушните и
Коментари Харесай

Мария Габриел за Шенген: В края на март ще отпадне контролът по въздушните и морските граници

В края на март ще отпадне контролът по въздушните и морските граници, а на идващ стадий ще отпадне контролът и на сухоземните граници. Приемането ни в Шенген е народен приоритет за страната ни от години. По него са работили редица държавни управления и политици. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на брифинг в Министерския съвет. 

" Последните дни по своему бяха кулминационни. Не единствено поради всички години на интензивен труд, месеци на непримиримост и резултати, само че и поради многочислените и интензивни часове на договаряния. Продължаваме да работим доста интензивно с сътрудниците ни в Австрия, Румъния, Европейска комисия, испанското председателство, Генералния секретариат и Правната работа на съвета по решение за пълноправно участие на България и Румъния в Шенген. При реализиране на единодушие двете страни ще могат да приложат законодателството ", добави Габриел. Говорим за внимателен преговорен развой, който към момента не е приключил, уточни вицепремиерът.

Тя благодари на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за помощта при договарянията. " В последните дни той следи, оказва помощ и съпреживява всичко. Надяваме се до края на годината преговорните процеси да приключат ", добави Габриел. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР