В края на март открихме Мотосезон 2023. В края на

...
В края на март открихме Мотосезон 2023. В края на
Коментари Харесай

На Moto Expo 2023 се очакват над 30 премиери

В края на март открихме Мотосезон 2023. В края на април следва откриването на мотоциклетно ревю - Moto Expo 2023! То ще отвори порти от 20 до 23 април 2023 година, на ново по-голямо и отзивчиво място - зала “Арена София ” /бивша “Арена Армеец ”/.
След сериозния растеж на продажби на мотоциклети в България - съвсем 50% по данни на ААП и над 1500 продадени машини за миналата година, излиза наяве, че мотоциклетите и двуколесните машини стават все известни. От своя страна, вносителите им се стараят да покажат на българските почитатели всичко най-ново в мотоциклетната промишленост. Затова се чакат повече от 30 министър председатели на мотоциклети и скутери, като всички са модели за 2023 година

Тазгодишното Moto Expo 2023 още веднъж се провежда от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), взаимно с одобрения си дълготраен сътрудник “Експо Тим ” ООД.

Повече от експонатите ще бъдат премиерни за България. Ще има изложени и напълно електрически мотоциклети и скутери. Така в зала “Арена София ” от 20 до 23 април ще забележим доста нови модели и даже международни министър председатели.

В зала Арена София ” ще има щандове на вносители на всички огромни международни производители на мотоциклети, АТV машини, скутери, мотопеди, колела, тротинетки, аксесоари, масла и екипировки. На място ни чакат APRILIA, BENELLI, BETA, BMW MOTORRAD, CAN-AM, CFMOTO, DUCATI, EVINRUDE, GASGAS, HARLEY-DAVIDSON, HONDA, KAWASAKI, KTM, KYMCO, LYNX, Ski-Doo, BRP, MOTO GUZZI, POLARIS, Peugeot Motorcycles, PIAGGIO, RIEJU, ROYAL ENFIELD, SEA-DOO, SEGWAY POWERSPORTS, SUR RON, SUPER SOCO, SUZUKI, TRIUMPH, VESPA, YAMAHA, ZERO MOTORCYCLE, Motopower.EU, MOTOBOOM, MyMoto.bg, MOTOACCENT, G-MOTO, CAFE RACER CLUB BULGARIA, ALL EXPRESS, E-POINT, CORONA PLEVEN, MOTUL, IPONE, HIFLOFILTRO, RYMAX-LUBRICANTS BULGARIA, K.J.CUSTOM, REMEL, Silence, ELDI.BG и доста други
При мотоциклетите ще има най-голямо многообразие от 125 куб. см до 1800 кубика. Очакват се доста премиерни и забавни модели от Голямата четворка от Япония – Honda, Yamaha, Kawasaki и Suzuki.

Най-големият производител на мотоциклети в света – Honda, обнови главно гамата си за 2023 година. След 41-годишно неявяване именитият ST 125 Dax заема своето място при дребните и занимателни минибайкове. Друга премиера е CL500 - съвременен градски нейкид, съчетаващ ретро сексапил с съвременни технологии и съоръжение. Друг известен и обичан модел - CB750 Hornet, също ще забележим за първи път в България. Редом до него различен съживен бестселър - популярният странник XL 750 Transalp.

Производителят от Хамамацу – Suzuki, ще покаже всички известни в България модели. Но измежду тях ще изпъкне новият V-Strom 1050 DE. Така Господарят на приключенията V-STROM 1050 се завръща още по-добре оборудван и квалифициран за офроуд.
При министър председателите на KAWASAKI, отпред е VERSYS 650 2023 - основан да завладее града или да го остави надалеч обратно. Още по надалеч измежду конкуренцията остава фамозният NINJA ZX-10R 2023. Новото последващо потомство предлага доста усъвършенствана аеродинамика и нови функционалности.

Yamaha ще покажат имитация на машината на Фабио Куартараро - Yamaha YZR-M1, с която стана международен първенец в MotoGP през 2021 година С нея той реализира 10 подиума, от които 5 победи по пътя към купата. Куартараро е първият французин с корона във висшия клас, и първият водач на Yamaha, който със международната купа във висшия клас след Хорхе Лоренцо през 2015 година

Тъй като стана дума за азиатска инвазия, то при скутерите най-настъпателни са от Kymco. Те ще пуснат не един, а три нови машини от фамилията на макси скутерите. XCiting VS 400 се явява в два разновидността XCiting S400i и усъвършенстваната му версия XCiting VS 400 Limited edition. AK 550 Premium е един от най-успешните модели на Kymco, а у нас ще направи премиера последната версия на модела - Kymco AK 550 Premium. Моделът бе показан пред света на ревюто EICMA 2022 в Милано. Ако обаче приказваме за атрактивност и функционалност, то DT X360 е първият на марката „ авантюристичен кросоувър “.

Европейските марки не отстъпват на японските. Най-големият производител на мотоциклети в Европа - Piaggio Group, постоянно е изненадвал почитателите с новите си и атрактивни модели. Така от името на групировката ще забележим всички най-нови модели от марките Piaggio, Vespa, Aprilia и Moto Guzzi. Ще има две страхотни министър председатели в тежка категория – спортният Aprilia RSV4 1100 Factory и роудстъра Moto Guzzi V100 Mandello. Те бяха показани за първи път на ревюто EICMA в Милано през ноември. Освен това ще забележим скутерът Vespa GTS и триколесният PIAGGIO MP3.

Другите италианци са Benelli, и те изпъкват с приключенската гама TRK, а моделите BN 125 и Tornado Naked 125 са проектирани и основани за младото потомство. Но най-известните са Imperiale и Leoncino.

Легендарните маши от Борго Панигале – Ducati ще покажат най-мощния мотоциклет в света - Superleggera V4 - Limited Edition. От него са създадени единствено 500 бройки за целия свят. Посетителите на Moto-Expo 2023 могат да видят онлайн и да закупят, в случай че желаят, брой No.130 от 500-те. Ducati Superleggera V4 е най - лекият сериен мотоциклет създаван в миналото. Той е построен напълно от въглерод, исполин и магнезий. Със своите 234 к.с. и тегло от 152.2кг, посетителите ще могат да го видят във версия с цялостна изпускателна система на Akrapovic. Като съответствие кг/к.с., това е най - мощният сериен мотоциклет. Цена е 210 000 лева с Данък добавена стойност.

Ще забележим и офроуд изкушенията на Beta Motorcycles и техните оферти в цялата гама за 2023 година с които можете да отидете на всички места отвън пътя, да отговорите на провокациите на природата. Начело е новият Xtrainer MY23.
За първи път на ревю ще бъдат показани и електрическите скутери от марката Super Soco в партньорство с Ducati.

По време на ревюто MOTO EXPO 2023, ще има един доста, доста специфичен празник – BMW Motorrad ще празнува своята 100 годишнина. Всички министър председатели на „ баварците “ ще бъдат под знака на юбилея. Преди 100 години с мотоциклета R 32 се сложи началото на неповторима история на триумфа за BMW. Ще бъдат показани и два специфични юбилейни модела - R nineT 100 years, който бе показан в края на предходната година и R18 100 years, адаш на един от паметните модели на баварците от предишното. Другите две министър председатели са електрическият СЕ04 и най-мощният мотоциклет на BMW Motorrad - M 1000 R.

Като стана дума за празник и скутери, то измежду европейските марки ще чества и първият производител на мотоциклети в света - Peugeot Motocycles. Марката ще означи 125-годишния си празник с няколко специфични министър председатели. За първи път в България ще дойдат новите скутери Django EVO, Tweet и електрическият e-Streetzone. Редом с тях ще застанат и обновените машини от сериите Kisbee, Speedfight 4 и e-Ludix.

Юбилей ще празнуват и Harley-Davidson. От началото на 2023 година започнаха празненствата за именитата марка от Милуоки, която чества 120 години от основаването си! Посетители и почитатели ще могат да видят моделите: Road Glide ST, Fat Boy 114, Breakout 114, електрическият LiveWire, новият Pan America, а също специфичен Custom мотор или CVO.

За втора поредна година друга американска акция, само че за електрически байкове - ZERO Motorcycles ще взе участие в MOTO EXPO. Тази година към гамата си електрически мотоциклети прибавят и новият модел DSR/X за елементарно справяне с рискови терени.
Най-сериозната премиера на английската Triumph Motorcycles е атрактивният SPEED TRIPLE 1200 RR. Това е най-новото от Острова и комбинира отличителна английска грациозност и жанр с вълнуващо показване в действителния свят.

Марката КТМ е известна със своите триумфи в мотоспорта в другите му дисциплини. Австрийската компания ще има няколко министър председатели KTM 1290 SUPER DUKE R EVO - софтуерната еволюция, KTM 1290 SUPER ADVENTURE R, който има несравнимата дарба да прекосява най-дивите и предизвикателни терени, KTM 390 ADVENTURE SPOKE WHEELS 2023 - различен забавен приключенец и готовият за надпревари на пистата KTM RC 390 2023.

Заедно със международната си известност, марката от Жирона GasGas набра скорост и у нас, без значение че са неотдавна на българския пазар. Миналата година марката, дружно с другите испански мотоциклети – Rieju, направи дебют на ревюто София. Сега още веднъж вземат участие с цялата си гама за 2023 година GasGas наред с огромните кросови, ендуро, крос-кънтри и триал машини, ще покажат всички минибайкове MC85, MC65 и MC50, а също във версия 2023 година Към тях би трябвало да прибавим и електрическите минимотори MC-E3 и MC-E5.
По време на миналогодишното издание на Moto Expo 2022, през щандовете на изложителите минаха над 10 000 гости. Сега, се чакат доста повече, като се има поради засиленият потребителски интерес към мотоциклетите и скутерите в България.

Неслучайно уредниците избраха ново място за Moto Expo 2023. Сега зала “Арена София ” дава доста по-голяма и леснодостъпна изложбена повърхност. За всички пристигнали на ревюто ще има и спомагателни занимания, като детско учебно заведение, хранителна зона и други

През уикенда – 22 и 23 април посетителите ще могат да се насладят на Стънт шоу – всеки ден от 11.00 ч, 13.00 ч., 15.00 ч. и 17.00 ч.

Другата атракция за феновете е необикновено преживяване с „ Глобуса на гибелта “ – от 12.00 ч, 14.00 ч. и 16.00 ч.
/При дъжд уредниците си резервират правото за смяна в програмата/
Залата разполага с паркинг от 700 места, който може да се употребява гратис от посетителите.

Цени Билети:
Възрастни четвъртък - петък 15 лева
Възрастни събота - неделя 20 лева   
Деца от 12 до 18 години 8 лева
Деца с компаньон до 12 години - Безплатно
Хора с увреждания - Безплатно
Moto Expo 2023 ще чака мотоциклетистите и почитатели на двуколесния превоз. Мястото и датите са зала “Арена София ” /бивша “Арена Армеец ”/ от 20 до 23 април, а вратите ще са отворени от 10.00 до 19.30 часа.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР