В края на март 2020-а година британците наложиха първата карантина

...
В края на март 2020-а година британците наложиха първата карантина
Коментари Харесай

По време на пандемия: Разказ за един успешен семеен бизнес

В края на март 2020-а година британците постановиха първата карантина в опит да спрат разпространяването на COVID-19. Вижте историята за един сполучлив фамилен бизнес, зародил по времена пандемията.

Когато преди година животът в Лондон беше блокиран за първи път, София Сътън-Джоунс като всички останали е принудена да стои вкъщи. Но не страда, тъй като не харесва изключително работата си. За да разнообрази всекидневието си, стартира да меси самун.

" Винаги съм приготвяла самун, той е част от детството и живота ми. Изпекох самун за съседа ни, а след това той ни предложи на други съседи. Само за няколко седмици пред дома ни към този момент се виеше опашка за самун ", споделя София Сътън-Джоунс, притежател на пекарна.

Така стартира приключението за 29-годишната София и 28-годишният ѝ брачен партньор Джеси.

" Много бързо купихме миксер, ледник, маса и превърнахме цялата дневна в работилница, а стаята за посетители - в склад за брашно ", съобщи София Сътън-Джоунс.

Поръчките се усилват и младото семейство стартира да търси помещение. Така през януари тази година към този момент имат своя пекарна.



" Имаме една маса, на която се случва всичко денем. Продаваме всичко, което произведем. Около нас има доста вериги и огромни производители, само че не става по този начин. Хляб се прави ръчно, естествено. Този самун е по-здравословен и апетитен ", добавя София.

В пекарната с изключение на самун, подготвят и други уханни печива.



" Ставаме рано, лягаме късно, по през целия ден сме на крайник и работим. Но това няма значение. Когато ухилен клиент каже какъв брой невероятни неща вършим, това е задоволително ", споделя още София Сътън-Джоунс.

Изолацията предизвика основаването на този сполучлив фамилен бизнес. Но печенето на самун се трансформира в същински шлагер за блокираните вкъщи британци. А обществените мрежи се извършиха със фотоси, запечатали опитите на запалянковците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР