В края на мандата си всеки кмет е длъжен да

...
В края на мандата си всеки кмет е длъжен да
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на община Видин от ПП ГЕРБ Огнян Ценков разговаря с жители на кварталите „Плиска” и „Строител”

В края на мандата си всеки кмет е задължен да даде доклад за свършеното. Удовлетворен съм, че през тези 4 години с поддръжката на държавната власт, ние, жителите на община Видин, извървяхме един нелек, само че сполучлив път и стъпихме върху здрава основа, с цел да надграждаме постигнатото. Това сподели претендентът за кмет на община Видин от Политическа партия ГЕРБ Огнян Ценков, който дружно с претендентите за общински съветници на партията Веселка Асенова, Анна Маринова, Десислава Димитрова, Венци Пасков, Петър Митев, Калин Каменов, Марин Маринов, Иван Цолов, Стефан Ванчев, Петър Петров, и Венцислав Боянов разговаряха с поданици на видинските квартали „ Плиска” и „ Строител”, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Ценков уточни, че през мандата е обърнато съществено внимание на възстановяване на виталната среда. Извършени са поправки на улици, които не са били ремонтирани повече от 30-40 години, поправки на учебни заведения, читалища и кметства. „ Обърнахме особено внимание на обществените действия. Неслучайно през 2016 година Община Видин получи премия за интензивно и дейно партньорство с неправителствения сектор”, сподели Огнян Ценков.



Кандидатът за кмет на община Видин от Политическа партия ГЕРБ се спря и на постигнатите резултати в областта на образованието, както и на богатия културен календар на общината. „ Нашата културна стратегия включва разнородни събития с районен, народен и интернационален темперамент. Гордея се, че поставихме основите на нов фестивал – за опера и балет, който има към този момент три издания”, акцентира Ценков.



Кандидатът за кмет на община Видин подчертава и върху напъните на Общината за подкрепяне и развиване на спорта. „ Радвам се, че тук - в закритата лекоатлетическа писта, има представители на доста спортни клубове, има първенци, донесли популярност на видинския спорт. През тези 4 години работихме дружно за развиването на спорта, а десетките медали и оценки, извоювани от нашите спортисти, са индикатор, че добре сме си свършили работата”, сподели Ценков.



Той акцентира, че Общината е изпълнила на 100 % уговорката си по повод изплащането на дотацията за спортните клубове, заложена в бюджета на Община Видин. „ За пръв път от 10 година ние действително изплащахме на клубовете гласуваната в бюджета сума за спорт. Спортните клубове употребяват изцяло гратис общинската спортна база, като Общината поема и разноските за ток, вода и други консумативи. Въпреки тежката финансова рецесия, в която бяхме, откупихме онази част от Гребната база, която бе частна благосъстоятелност и направихме ремонт на това неповторимо оборудване, какъвто не беше юридически от 50 г.”, напомни претендентът за кмет на община Видин от Политическа партия ГЕРБ Огнян Ценков. Той бе безапелационен, че в случай че видинчани му гласоподават доверие за втори кметски мандат, спортът ще продължи да бъде измежду целите в развиването на община Видин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР