В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее

...
В края на мандата си ГЕРБ се опитва да овладее
Коментари Харесай

БСП: ГЕРБ се забърза да назначава калинки в края на мандата

В края на мандата си ГЕРБ се пробва да овладее колкото се може повече властови структури посредством назначението на шефове на държавни предприятия.

Това разгласи депутатът от Българска социалистическа партия Христо Проданов, представен от Българското национално радио.

В изказване в коридорите на Народното събрание от Българска социалистическа партия упрекнаха ръководещите, че не съблюдават Закона за държавните и обществени предприятия, който изисква Агенцията за приватизационен и следприватизационен надзор да създаде критерии и да провежда състезания за шефове на държавни сдружения.

В оповестените в последните дни състезания липсва бизнес проект за развиването на предприятията и няма разграничаване в критериите за избор на шеф - на пазарище да вземем за пример и шеф на АЕЦ, сподели депутатът Христо Проданов.

“Тези състезания се провеждат само и единствено бързо, с цел да могат в края на мандата си да назначат следващите политически и гербаджийски калинки, които в следствие да ръководят тези сдружения “, приключи националният представител от левицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР