В края на мандата на всяко правителство е съвсем естествено

...
В края на мандата на всяко правителство е съвсем естествено
Коментари Харесай

Росен Желязков смята, че предсрочен вот не е полезен и за новите партии

" В края на мандата на всяко държавно управление е напълно естествено да се чака неодобрение. Повечето от протестиращите – към 20-годишни, в по-голямата част от живота си са живели с три държавни управления на Борисов, имали са опция да отидат да учат в чужбина – Берлин, Хага, Лондон, Париж., и чакат в България да заварят същия спретнат свят. Няма по какъв начин да стане, единствено преди 30 години излязохме като една от най-бедните страни в Европа ". Това съобщи министърът на превоза Росев Желязков пред проправителствената Нова телевизия, с което стана втория за деня представител на кабинета, след министъра на културата Боил Банов, който изяснява по какъв начин не би трябвало да се подава оставка.

Транспортният министър също по този начин изрази мнение, че предварителен избор не е потребен и за новите партии, защото те не били подготвени да консолидират за толкоз бързо време поддръжка за себе си

Според Желязков " има и такива претенции, които целят основаването на безпорядък и напрежение, само че всяко от настояванията заслужава да му бъде обърнато внимание ".

Досега протестиращите имат претенции единствено за оставките на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев и предварителни избори, което и в последна сметка отбелязва Желязков, който разяснява, че " сякаш настояванията се изчерпват до оставката, а диалозите са невъзможни, за жалост ".

Правителството обаче до момента не е направило никакъв опит за среща с представители на протестиращите. Опитът на стачкуващите да принудят при блокадата на Българска национална телевизия преди седмица депутата от ГЕРБ Даниела Дариткова да приказва с тях след присъединяване в " Панорама " приключи с извеждането ѝ през нощта от полицията през градинки на околните кооперации на " Сан Стефано ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР