В края на мандата на служебното правителство ще оценим цялостната

...
В края на мандата на служебното правителство ще оценим цялостната
Коментари Харесай

Крум Зарков: Уверен съм, че няма да има проблем с броя на машините

" В края на мандата на служебното държавно управление ще оценим цялостната му активност по двете огромни задания – едната е конституционната, организацията на изборите, другата задача е тази, която идва от политическата среда. Да се покаже действителното положение, в което се намира страната и методът, по който тя е била ръководена.

По тези две задания държавното управление работи и кадровите промени би трябвало да се оценят най-после, когато се видят резултатите, които са реализирани ", сподели в " Още от деня " Крум Зарков от Българска социалистическа партия.

" Една власт, която си отиде след огромни митинги, власт, която отхвърляше да чуе каквато и да е рецензия, отправена от опозицията и непрестанно рисуваше розова картина, и след неуспеха на Народното събрание при образуване на държавно управление, напълно обикновено приключва със длъжностен кабинет, който би трябвало да покаже нещата такива, каквито са ", разяснява той.

Зарков не счита, че машинният избор може да се компрометира поради неналичието на машини.

" Проблемът идва от спомагателното закупуване на машини, повече от тези, които страната към този момент е придобила за предходния избор поради минаването на цялостно машинно гласоподаване в огромните секции. ЦИК са длъжни по този начин да провеждат процеса, че машините да стигнат. Явно има тежки договаряния. Министерският съвет и ЦИК сякаш работят в синхрон и съм убеден, че в последна сметка няма да има проблем с броя на машините ", посочи Крум Зарков.

Комбинираният избор за него е нонсенс, тъй че гласуването единствено с машина в огромните секции с над 300 гласоподаватели е разумно решение.

" Машините имат плюсове и минуси. Хартията – също. Но комбинираният избор на двете е нонсенс, той унищожава плюсовете на всеки един от тези способи за гласоподаване и усилва минусите им. Пълното машинно гласоподаване беше разумното решение. Оттук нататък следва организация, добра осведомителна акция и моля за висока изборна интензивност. Не са машините пречките пред вота “, изясни Зарков.

Припомни и позицията на Българска социалистическа партия – в огромните секции единствено машина, в по-малките секции - единствено хартия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР