В края на мандата на настоящия парламент, който е на

...
В края на мандата на настоящия парламент, който е на
Коментари Харесай

Депутати се обиждаха на "дебил" и "анархо-комунисти"

В края на мандата на сегашния парламент, който е на дъното по доверие измежду обществото, ръководещи и съпротива взеха решение да затвърдят това дъно. Представители на ръководещите и опозицията си размениха в пленарна зала грозни обиди като " дебил " и подвиквания на " ей ". Стигна се и до " комунистическа безредица ", която депутати от Българска социалистическа партия се опитвали да наложат, защото не спазвали наложените ограничения да се носи защитна маска на закрито. Именно маските станаха " ябълката на раздора ". 

Конфликтът стартира, откакто от Българска социалистическа партия желаеха да не се удължава работата на Народното събрание. Георги Гьоков от левицата се стимулира, че по този начин не могат да работят парламентарните комисии. На слизане от трибуната към Гьоков бе отправена репликата - " дебил " от дясната страна на залата. Впоследствие стана ясно, че репликата е била на Спас Гърневски (ГЕРБ). " Сложи си маска, дебил ", обърнал се той към Гьоков, описаха депутати пред " Сега ".

Гърневски дефинира неспазването на носенето на маски на закрито като " комунистическа безредица ",.

Депутатите от левицата не му останаха длъжни. " Спас Гърневски е въплъщение на упадъка и падението на Народното събрание. Искаме отстраняването му най-малко от три пленарни съвещания. Поведението на господин Гърневски не е за първи път такова в тази зала. Поведението на господин Гърневски е рецидив в пленарния живот в 44-ото Народно заседание. Неведнъж сме правили компромис и на председателски съвет за държанието на господин Гърневски и това, че му простите два-три пъти през днешния ден, към този момент стигна своя връх, когато от място ясно и обществено всички го чуха, в това число и камери и медии, да обиди депутат неведнъж ", съобщи от трибуната зам.шефът на алените депутати Георги Свиленски.

Председателстващият пленарното съвещание Емил Христов наказа Спас Гърневски, както и Павел Шопов, другият народен представител, който отхвърля непрекъснато да постави защитна маска, с неодобрение .

Това провокира депутата от левицата Иван Ченчев, който съобщи, че социалистите няма да вземат участие в съвещанието, в случай че Гърневски остане в залата и настояха той да бъде изпъден. Христов отвърна, че не приема ултиматуми. В последна сметка парламентарната група на Българска социалистическа партия напусна пленарната зала.

Самият Павел Шопов въпреки всичко бе осъден и беше изпъден за едно пленарно съвещание.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР