В края на лятото са поскъпнали зеленчуци, месо и млечни

...
В края на лятото са поскъпнали зеленчуци, месо и млечни
Коментари Харесай

Цените на храните с драстичен скок

В края на лятото са поскъпнали зеленчуци, месо и млечни артикули. Това е вест, която несъмнено визира всички. Една от обичаните летни храни безспорно е тараторът, само че в последната седмица на август продуктите, с които се подготвя, осезаемо са поскъпнали, написа ПИК.

Кофичката кисело мляко е стигнала единствено за седмица до цена от 0,77 стотинки, което е нарастване над 1% /1.3%/. И с оранжерийните краставици ситуацията не е по-добро. Техният кг на едро коства приблизително 1.70 лв/кг, което значи, че цената им се е вдигнала с към 12%, оповестява Българска национална телевизия.

За феновете на обичайните салати незабавно сме създали информация и за цените на оранжерийните домати. В седмицата сред 28 август и 1 септември цената им е скочила сред 10 и 20% при цена 1.10 лева за кг. Наблюдава се съществено повишаване и при още един от сезонните зеленчуци за обсъждания интервал. Тиквичките на едро са поскъпнали с над цели 23% при цена от 90 стотинки за кг.

Това е обстановката с цените на част от сезонните зеленчуци, само че за жалост и при месото се следят сходни трендове. Друг главен хранителен артикул, който е поскъпнал в последната седмица на август, е пилешкото месо.

Повишаването на цената е сред 0.3 и 0.7%. Каймата мина 4.50 лева за кг, а саламите костват почти 4.40 лева

Информацията е от седмичния бюлетин за цените на едро на главните хранителни артикули, плодове и зеленчуци от уеб страницата на Държавната комисия по стоковите тържища и борси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР