В края на лятото Кристофър Гортнър се завръща на българския

...
В края на лятото Кристофър Гортнър се завръща на българския
Коментари Харесай

Интриги, престъпления и любов в нова книга за противоречивия образ на Лукреция Борджия


В края на лятото Кристофър Гортнър се завръща на българския пазар с следващата си блестяща историческа сага , която разкрива непознатата до момента история на папската принцеса Лукреция Борджия .

„ Ватиканската принцеса “ , издадена от „ Ентусиаст “, е необикновен разказ за една спорна персона, която множеството създатели, увлечени от нейния облик, виждат като безскрупулна и развратна хубавица, килърка и отровителка .

 Лукреция Борджия книга Enthusiast

Кристофър Гортнър е прочут на българските читатели със световнопризнатите исторически романи „ Признанията на Катерина Медичи “,„ Тайната на Тюдорите “, „ Обетът на кралицата. Роман за Исабел Кастилска “, „ Последната кралица. Историята на Хуана Лудата “ и „ Интригите на Тюдорите “ . Този път обаче Гортнър споделя за Лукреция, една невероятна жена, талантлива с необикновен разум и прозорливост, раздирана от спорни пристрастености, обичаща до лудост и обречена на доста премеждия и упреци.

Впечатляващите следствия, описанието на обилната атмосфера и ловката характерност на тези бурни времена , пресъздадени във „ Ватиканската принцеса “, утвърждават Гортнър като един от най-хубавите създатели на исторически романи в света. След подробни изследвания на историческите документи, писателят показва приключена картина на нравите и главозамайващите обрати в историята на Ватикана . До папата и неговите синове противници Чезаре и Хуан обаче изпъква Лукреция, която по този начин и не съумява да се освободи от бремето на своята фамилия и да избяга от ориста си .

 Лукреция Борджия книга iStock

Каква е истината за дъщерята на Родриго Борджия – папа Александър VI? Дали тя е въплъщението на съдбовната жена? Или е типична представителка на скандалния жанр на Борджиите, трансформирали се в мит с бързото им издигане от елементарни свещенослужители в испанската провинция до върха на църковната подчиненост през ренесансовия XV век?

Главоломно последващи едно след друго безмилостни убийства, безпримерни интриги, жестоко полово принуждение и войни се преплитат в тази книга. Но в романа има и доста обич, носеща типичната за Ренесанса жизнеспособност , довела до ненадминати върхове в международната просвета.

З а създателя

 Лукреция Борджия книга Enthusiast

Кристофър Гортнър е създател на извънредно добре посрещнатите исторически романи у нас и по света „ Признанията на Катерина Медичи “, „ Тайната на Тюдорите “, „ Обетът на кралицата. Роман за Исабел Кастилска “, „ Последната кралица. Историята на Хуана Лудата “ и „ Интригите на Тюдорите “ . Притежава магистърска степен по литература със компетентност „ Ренесансови науки “ от Ню Колидж ъф Калифорния. След 11-годишна кариера в стилния бизнес, Гортнър посвещава идващите 12 години на държавния здравен бранш. През 2012 година Кристъфър Гортнър се отдава напълно на писателска кариера, радвайки се на интернационалния триумф на романите си.

По време на дългите си пътувания, отдадени на изследването на историческите обстоятелства за книгите си, писателят танцува галиард в бална зала от времето на Тюдорите и е живял в испански палат. Книгите на Гортнър получават международно самопризнание и досега са преведени на 21 езика. Продадени са над 400 000 екземпляра. Кристъфър Гортнър взе участие в редицата писателски конференции в Съединени американски щати и по света. Освен това е разгорещен бранител на правата на животните и въпросите, свързани с проблемите на околната среда.

Наполовина испанец по генезис, той живее в Северна Калифорния.
.month-theme.image-container { background: url(https://m3.netinfo.bg/media/images/39378/39378295/1600-398-themeseptember.jpg); } Тема на месеца в Edna.bg Обратно в час
c Септември  10 здравословни закуски, които да приготвите за децата си Обратно в час 10 здравословни закуски, които да приготвите за децата си  От слаб 2 до отличен 6: Защо използваме шестобалната система за оценяване? Обратно в час От слаб 2 до отличен 6: Защо използваме шестобалната система за оценяване?  4 метода да улесните живота на децата си през образователната година Обратно в час 4 метода да улесните живота на децата си през образователната година Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР