В края на февруари Samsung пусна своите флагмани Galaxy S9

...
В края на февруари Samsung пусна своите флагмани Galaxy S9
Коментари Харесай

Изработката на един Galaxy S9+ струва само 379 долара

В края на февруари Samsung пусна своите флагмани Galaxy S9 и Galaxy S9+ като високобюджетни оферти и в този момент TechInsights проучва каква в действителност е себестойността на по-скъпия от двата модела.

Оказва се, че направата на един Galaxy S9+ възлиза на 379 $, което е с 10 $ повече от Galaxy Note 8, с което настоящият флагман става най-скъпият телефон, който Samsung в миналото е сглобявал.

За задачите на сравнението, анализът съпоставя Galaxy S9+ (международната версия), Galaxy Note 8, Galaxy S8+, iPhone 8 Plus и iPhone X. От всички тези телефони, единствено топ моделът на Apple коства повече за направа – тъкмо 389.50 $ или със единствено 10 $ повече от новия Galaxy S9+.

Що се отнася до цените на обособените съставни елементи, чипсетът Exynos 9810 коства 68 $, до момента в който Super AMOLED панелът е към 72.50 $. Други скъпи елементи са камерата, паметта и неелектрическите съставни елементи като стъкления тил на телефона.

Накрая едно конкретизиране без което не може – 379 $ е единствено цената на сглобяването на един уред. Това значи, че в сумата не влизат всички други разноски като развойна активност, маркетинг, дистрибуция и такси.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР