В края на февруари и в началото на март, зимата

...
В края на февруари и в началото на март, зимата
Коментари Харесай

Застудява, предстоят валежи от дъжд и сняг

В края на февруари и при започване на март, зимата ще ни подсети, че не си е тръгнали и счита да се задържи още известно време по нашите ширини. Това е обикновено, тъй като астрономическата зима завършва в края на март и въпреки тази година зимата да не е тъкмо зима, то има време за още мраз и даже сняг.

Но преди да стане зимно, ще е лятно. Защото и в събота, и в неделя, страната ще е под въздействието на преноса на топли въздушни маси от юг и температурите ще бъдат много високи. Особено в неделя, когато и южният вятър ще се усилва, особеносеверно от планините, тук-там ще се измерят температури евентуално и над 20 градуса.

Фьоновият резултат ще се усети най-много на изток, само че северно от планините ще духа поривисто.

В понеделник ще стартира по значителната смяна, с намаляване на температурите - първо на запад и север, след това и над останалата част от страната. Ще е облачно, ще превалява дъжд, по-високо в планините сняг.

Във вторник понижението на температурите ще продължи, а се чакат и повече превалявания, на повече места в страната.

И в сряда, и в четвъртък ще е студено, най-вече облачно, тук-там ще превалява дъжд, а и сняг, изключително по-високите западни полета.

Студено ще остане чак до края на идната седмица, в това число и към 8 - 10 март, когато можем да забележими и по-съществено утежняване на времето.

Тогава се обрисува навлизане на доста студени въздушни маси над региона на Средиземно море, образуването на бездънен циклон, който евентуално ще създадеу нас валежна конюнктура, в това число и от сняг, а температурите ще се намалят значително.

Дали ще стане по този начин, следва да разберем.

Този стравнително леден интервал, който се обрисува у нас е добре пристигнал за феновете на зимните спортове. Вероятно зимните условия в планините ще се подобрят значително и това е добра вест.

Зимата няма да си тръгне и от Еворпа, изключително Западните Балкани в околните дни ще бъдат в разгара на следващия зимен припадък, там ще вали доста, в това число и сняг.

У нас беше топло и през декември, и през януари, и в по-голямата част от феврурари, само че в Съединени американски щати, изключително в северните щати, зимата е извънредно сурова и сега там вилнее арктически мраз с температури до минус 30 градуса, а падна много сняг.

Но пък на югоизток енеобичайно топло, тъй че Съединени американски щати са разграничени на доста студена имного топла част.

Капризи на времето.

Да се готвим за захлаждането идната седмица и нека то е последно за зимата, с цел да се насочим към пролетта и топлото време.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР