В края на август т.г. жената отишла в заложната къща

...
В края на август т.г. жената отишла в заложната къща
Коментари Харесай

Майка обра заложна къща чрез детето си

В края на август т.г. дамата отишла в заложната къща с малчугана си на ръце. Тя поискала от продавачката да й покаже какви златни обеци се оферират. Обслужващият личен състав общително отключил витрината и изложил накитите, с които разполага заложната къща, написа Флагман.

Продавачката извадила таблата, на която били подредени общо 53 броя обеци и ги предложила на измамницата. Крадлата почнала да се пресяга през ръцете на дамата, взимала обеци, след това отново ги оставяла. Накрая продавачката й направила забележка. В този миг обаче ловката майка сграбчила с два пръста 2 чифта обеци и до момента в който служителката й каже да ги върне, тя умело скрила в облеклата на детето си единия чифт, а другият го пуснала в ръката на продавачката. Цената на присвоените декорации била 215,17 лева

Крадлата траяла с наглостта си. Поискала търговецът да мери грамажа на върнатия чифт украшения, сякаш, че има намерение да ги купи. Малко след което излязла от заложната къща и повече не се върнала. Тогава продавачката прибрала обеците още веднъж в таблата, само че забелязала, че един чифт липсва. Чак тогава осъзнала, че била ограбена.

Същият ден майката срещнала своя позната, която помоли да предложи откраднатите обеци в друга заложна в Бургас, тъй като нямала персонална карта. Приятелката й се съгласила и двете отишли в комерсиалния обект. Там продавачът изтеглил украшенията, тежестта им било 4,06 гр и ги приел в залог против сумата от 165 лева Срокът на залога бил 30 дни, само че след приключването му, обеците били продадени.

Във втората заложна къща имало обаче инсталирано видеонаблюдение и измамницата незабавно била разпозната от органите на реда.

Оказало се, че кражбата е осъществена в изискванията на рисков рецидив, защото бургазлийката от ромски генезис била осъждана за тежко съзнателно закононарушение за отнемане от независимост за 1 година, която не била изтекла. На всичко от горната страна, по-късно била осъждана още два пъти за закононарушения от общ темперамент, като наказването за едното не било изтърпяно, сочи инспекция на свидетелството за съдимост на дамата.

Предвид, че крадлата признала виновността си и съжалила за закононарушението, което направила в заложните къщи, съдът решил да я прати зад решетките за 5 месеца.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР