В края на август невероятният Porsche Taycan Turbo счупи рекорда

...
В края на август невероятният Porsche Taycan Turbo счупи рекорда
Коментари Харесай

Интригата продължава - по-бърза ли е Tesla Model S от Porsche Taycan Turbo

В края на август невероятният Porsche Taycan Turbo счупи върха за най-бърза обиколка от EV с четири порти на пистата Нюрбургринг в Германия и компанията употребява случая, с цел да се заяде с Илон Мъск и Tesla.
 Porsche Taycan и по какъв начин ще наподобява електрическият автомобил
Ето по какъв начин ще наподобява електрическият Porsche Taycan

Какви са разликите сред първия EV на Porsche и Tesla

Тогава новият Taycan съумя да преодолее 20-километровата писта за единствено седем минути и 42 секунди.

От Porsche се пошегуваха, че ускорението от 0-100км/ч в границите на две секунди, което има Tesla Model S, е нищожно, поради обстоятелството, че гумите, акумулаторите, спирачките и моторите в автомобила не са пригодени за спортни преживявания на високо равнище.
 Снимка 381861

Мъск, естествено, нямаше по какъв начин да остане безразличен и откакто се заяде с името на Taycan реши да покаже на Porsche, че Model S е не по-малко кадърен състезателен автомобил.
 Илон Мъск, Porsche Taycan и за какво милиардерът се заяде с него
Защо Илон Мъск се заяде с Porsche и новия Taycan

Какво значи думичката “Turbo ”

По данни на Autoblog, модифициран модел Tesla Model S е съумял да счупи върха на Porsche и да обиколи Нюрбургринг с 19 секунди по-бързо от Taycan Turbo.
 Снимка 439828

Важният миг тук е, че става дума за модифицирана Tesla, а не за елементарния Model S, който компанията доставя на купувачите.

Чупещият върхове Model S е бил със специфичен спойлер, усъвършенствано окачване, по-мощна батерия, заздравен мотор и други промени, за които към момента нямаме публични данни.

От Porsche oбаче въобще не се трогнаха от достижението на модифицирания Model S и споделиха пред Car and Driver, че номерата на Мъск няма да минат, в случай че на пистата се качи Taycan Turbo S, който е с към 60 коня по-мощен от Taycan Turbo.
 Снимка 441629

Добрата вест за почитателите на Tesla e, че компанията може би ще пусне модел на име Model S Plaid, притежаващ част от подобренията, които помогнаха на компанията да счупи върха на Taycan, само че към момента има прекомерно малко информация в това направление.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР