В края на август и отиващото си лято е време

...
В края на август и отиващото си лято е време
Коментари Харесай

Кога ще почиваме през септември

В края на август и отиващото си лято е време да погледнем към идния месец септември и почивните дни, които се обрисуват да са напълно прилични – общо шест, написа Дарик.
 
С промените в Кодекса на труда от дълго време отпадна практиката за разбъркване и обединение на почивни дни по отношение на формалните празници, с цел да се получат дълги уикенди. Според актуалната скица, на формалните празници не се работи, а в случай че някой от тях се пада в събота или неделя, за почивен се афишира и идващия го понеделник.

``
реклама

Без спомагателни почивни ще е празничният и почивен 6 септември – Съединението на България, който се пада в петък. Но за сметка на това той води след себе си цялостен уикенд. Така първите почивни дни през септември стават три – петък, събота и неделя (6, 7 и 8 септември).
 
Един спомагателен ден отмора, обаче, ще получим за Деня на Независимостта на България – 22 септември. Празничният ден се пада в неделя, по тази причина се отпуска отмора и в идващия го понеделник. По този метод се обрисува още една чудесна тройка от почивни дни – събота, неделя и понеделник (21, 22 и 23 септември).
 
Ако към момента не сте възнамерявали отпуска и пътешестване, време е да помислите!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР