В края на август 2017 г. беше излъчен последният епизод

...
В края на август 2017 г. беше излъчен последният епизод
Коментари Харесай

Game of Thrones 8 - рекорди, гафове и недоволни фенове

В края на август 2017 година беше излъчен последният епизод от седми сезон на Game of Thrones. Последваха съвсем две години, в които всички почитатели търпеливо чакаха последния сезон.
 Game of Thrones, епизод 5 и какъв гаф беше изработен
Нов гаф в епизод на Game of Thrones 8

Този път не е забравена чаша, а...

Причината за огромното очакване беше, че HBO желаеха да изпипат деликатно всеки подробност по последните шест епизода, които би трябвало да дадат свършек на сагата. Феновете го одобриха (не че имаха различен избор) в името на качествения край на един от най-успешните сериали в историята.

Осми сезон е към този момент тук, даже остана единствено един епизод до края му, който ще забележим единствено след ден. Естествено, нямаме визия какво ще ни предложи (надяваме се да е добро), само че можем да кажем, че сезонът се разказва най-добре с две неща - гафове и върхове. В идващите редове ще има сюжетни разкрития , тъй че в случай че не сте гледали всички епизоди, е по-добре да не четете.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от gameofthrones (@gameofthrones) на Май 14, 2019 в 6:37 PDT

Ще стартираме с върховете. Цели три епизода от излъчените пет подобряваха върха за най-гледан епизод. Към момента на върха е петият епизод, който преди няколко дни събра 18.4 милиона фенове. Това е показателно за интереса на хората към края на света на Game of Thrones.

Гафовете обаче също участват, а досега са цели два (поне забелязаните). Първият пристигна в четвърти епизод, когато в кадър попадна картонена чаша, която несъмнено няма място в света на Джордж Р.Р. Мартин. В пети епизод пък ръката на Джайм изненадващо порасна, макар че в трети сезон беше отсечена.
 Снимка 423189

Към това би трябвало да прибавим и недоволствата на доста почитатели към трети епизод, в който видяхме (или най-малко се опитахме) борбата за Зимен било. Тези неща наподобяват дребни и незначителни, само че не би трябвало да ги има. Нали това беше повода да чакаме съвсем две години.

Извън забележимото, в обществените мрежи доста почитатели недоволстват по отношение на сюжета и развиването на дейностите. Според множеството отзиви, осмият сезон на Game of Thrones не наподобява на това, което сме привикнали да виждаме от сериала.

Още не можем да проумеем за какво толкоз елементарно се стигна до гибелта на Варис. Не че би трябвало да е вечен, само че през предишните сезони съветникът на безчет крале се потвърди като извънредно прозорлив и остроумен. Просто доста елементарно се остави да стане на пепел, което е малко необичайно.

Остава да се чудим дали писмото, в което написа истината за произхода на Джон, само че възпламени преди да го заловят, въпреки всичко няма да влезе в приложимост в последния епизод. Друга гибел - тази на Церсей и Джайм, също разочарова много хора.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от gameofthrones (@gameofthrones) на Май 10, 2019 в 7:39 PDT

От Game of Thrones сме привикнали да виждаме непредсказуеми и много брутални умирания, а тази на най-големите Ланистър несъмнено не беше такава. И двамата натвориха много зли неща (особено Церсей) през сезоните и упованията бяха за по-епична гибел (която да включва изричането на " Дракарис! " например).

Феновете обаче могат да желаят доста неща. Точно по тази причина са почитатели. Но решението какво да се случва е напълно в ръцете на продуцентите, сценаристите и режисьора. До този миг последният сезон не е отчаяние, само че някой неща можеха да се получат и по-добре.

Доказателство за това е, че осми сезон е най-ниско оценен от критиците в Rotten Tomatoes. В момента на писане на публикацията петте епизода едвам надвишават 71% утвърждение на рецензията в уеб страницата. За съпоставяне ще кажем, че предните седем сезона не падаха под 91%. Най-високо оценен в Rotten Tomatoes е сезон 4 с 97%.
 Game of Thrones и тийзър на последния шести епизод
Какво да чакаме от последния епизод на Game of Thrones

Тийзър на шестия епизод

Завършваме със почналата онлайн петиция, подписана от близо 1 милион души, за наново снимане на целия сезон. Това, несъмнено, звучи като научна фантастика, само че е показателно, че много хора са имали по-големи упования.

Остава да забележим какво са ни подговтили в последния шести епизод.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР