В края на април общинският съвет в Бургас гласува извънредно

...
В края на април общинският съвет в Бургас гласува извънредно
Коментари Харесай

Как пътят до пристана в "Росенец" стана частен?

В края на април общинският съвет в Бургас гласоподава изключително предложение на кмета - да се построи организационен проект за парк " Росенец ", с цел да не се изгубят европари за канализацията на рибарското населено място Ченгене скеле и почивните бази в местността.

В проекта, с изключение на канализация, е препоръчано пътят до пристана сред нефтената база и нос Чукалята да бъде сменен против различен терен на частна компания. Целта - да се обезпечи държавен достъп до базата. Така частната компания получава единствената общинска земя там - пътят до пристана, и си обезпечава частен път до резиденцията.
Общинарят Димитър Найденов: Заложиха ни капан, с цел да стане пътят към " Росенец " частен Според съветника администрацията на кмета на Бургас е заблудила общинския съвет
Днес някои, дали своят вот " за ", съжаляват.

" Предложението на тази скандална докладна на администрацията на кмета е да дадем точно тази улица. Никъде не написа, че се дава улица на Доган, има едни номера кадастрални на парцели, минава от този парцел в другия парцел, и това доста елементарно може да обърка хора като мен ", изяснява Димитър Найденов, общински консултант.

Общинарят през април дал своя вот " за ", а във вторник беше един от хората, които пробваха да дебаркират на брега на " Росенец " и влязоха в спречкване с гардове на НСО. След като несполучливо са пробвали да минат през бариерата.

Кметът на Бургас изясни, че със замяната общината ще обезпечи освен достъп до нефтената база - обект от стратегическо значение, само че и до бреговата линия.

По думите на Димитър Николов до момента този достъп е стеснен, тъй като общинският път стига до тупик, частен парцел.

" За да не се постанова повторно, който и да е различен българин или жител, да стига по море до този държавен парцел – българската брегова линия, ние внесохме обстоен организационен проект, трансформирахме обезпечаване на път. И най-после общинският път стига до един огромен, безвъзмезден, публичен паркинг, с цел да може да се стига до бреговата линия “, изясни кметът Димитър Николов.
Прокуратурата изиска незабавна инспекция на градежите в парк „ Росенец “ ВАП също по този начин сезира министерствата на районното развиване, околната среда и туризма, както и ДНСК поради плана за огромно строителство в Аркутино
Този общински път не е реалност, тъй като целият проект се апелира в съда от общински съветници, несъгласни със замяната.

А заливът, който преди 4 години е имал пясък, а през днешния ден има камъни, не бил плаж, а земеделска земя.

Дали е плаж една територия се дефинира с по този начин наречената профилирана карта, по кадастър не се води такава територия ", уточни Вълчо Чолаков, регионален шеф.

Дали линията е плаж или не може да реши районното министерство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР