В края на април – май месец в страните с

...
В края на април – май месец в страните с
Коментари Харесай

Проф. Радка Аргирова пред Кирил Петков: Има опасност България да стане COVID гето

В края на април – май месец в страните с висока имунизация ще затихне всеобщата неуравновесеност. При нас обаче, изгледът е да се превърнем в страна с ендемично разпространяване на вируса. Възможно е да трябват нови ваксини за обособени региони, акции за имунизация. България има заплаха да стане ковид-гето освен това състояние. Ако това стане, повярвайте ми, никой няма да желае да пристигна тук нито на екскурзия, нито за бизнес.

Това сподели вирусологът проф. Радка Аргирова в интервю-разговор с министър-председателя Кирил Петков, което самият той води.

Разговорът се случва директно преди министър председателят да показа тласъците за имунизация и тактиката на новия кабинет за противопоставяне на COVID-19.
свързани новини3357на 22.12.202116306на 28.11.2021
Проф. Аргирова съобщи, че хората със сърдечно-съдови болести нямат никакво съображение да се тормозят от имунизация. " Описани са единични случаи при млади мъже за затруднения, само че това не може да бъде съображение човек да не се имунизира. Случаите са единични. Хората с диабет също би трябвало да се ваксинират ", сподели още проф. Аргирова. Тя изясни, че хората със съществено наднормено тегло, са фактически доста по-изложени на действието на вируса.

Вирусологът заяви, че в Световната здравна организация се стартира концепцията страните с ниско ваксинално покритие, да бъдат отделени в обща алена зона, с която да се работи по различен метод – за достъп за там и от там. " Това се приказва в СЗО, тъй че нещата са извънредно съществени ", сподели проф. Аргирова.

Според премиера Кирил Петков България би трябвало да каже „ не желаеме да сме ковид-гето”.

" Това зависи от всеки един от нас. Този път не може да сочим с пръст страната. Малкият бизнес не може да бъде непрестанно подпомаган ", сподели Петков и добави: " Последното нещо, което желая да закачат към името на България е да бъде ковид-дестинация. Надявам се хората да схванат, че не може да сме последни по всичко. Тук става въпрос за нас, за нашите деца, за нашата стопанска система ", съобщи Кирил Петков.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР