В края на 80-те години каква щеше да бъде реакцията

...
В края на 80-те години каква щеше да бъде реакцията
Коментари Харесай

Строим два чисто нови стадиона с 40 000 места за Мондиал 2030?

В края на 80-те години каква щеше да бъде реакцията на въпроса дали българин може да завоюва " Златна топка “ или България да вземе медали от Световно състезание? Почти същата, каквато е сега по отношение на това дали България може да кандидатства за домакинство на Световното по футбол през 2030 година Това сподели министърът на младежта и спорта Красен Кралев в  " Тази заран “ по БТВ.

По думите му, борбата ще е доста сложна, тъй като конкуренцията за домакинство на най-популярното състезание е жестока.

Според Красен Кралев инвестицията за домакинство на Мондиала не е непотребна или прекомерно огромна.

" Единственото нещо, което би трябвало да се направи е да се влага в 2 или 3 стадиона. Имаме нужната инфраструктура - имаме летища, автомагистрали, доста хотели, безусловно всичко. До 2030 година има доста време за подготовка “, акцентира спортният министър.

По думите му, проектите за нов народен стадион би трябвало да се трансформират, тъй като минималното условие е да разполага с потенциал не от 30 000, а от 40 000 души. Според министър Кралев Националният стадион може да бъде наведен във тип за към 30 милиона.

Министър Кралев акцентира, че инвестицията в тези игрища си заслужава, тъй като даже в случай че не успеем с кандидатурата за Световното, тези игрища ще се употребяват за конгреси и надпревари.

" Всяка инвестиция в спортно оборудване си коства парите, тъй като става въпрос за здравето на българите, става въпрос за развиването на спорта. Освен това новите игрища ще се стопанисват от  някой футболен тим. Примерно в Бургас няма добър стадион, в Пловдив също. Това са два от най-големите градове в България, които умерено могат да бъдат притежатели на едно от тези уреди “, съобщи министърът на младежта и спорта.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР