В края на 24-часовата си визита в Южна Корея американският

...
В края на 24-часовата си визита в Южна Корея американският
Коментари Харесай

Тръмп нарече властта в Северна Корея извратена

В края на 24-часовата си аудиенция в Южна Корея американският президент Доналд Тръмп втвърди още тона към Пхенян.

„ Не ни подценявайте, не ни предизвиквайте “, съобщи Тръмп в тирада пред южнокорейския парламент, съобщи Ройтерс.

„ Няма да допуснем американски градове да бъдат заплашвани с опустошение (…) Няма да позволим най-бруталните зверства в историята да бъдат повторени тук, на тази земя, за която сме воювали и умирали ", продължи милиардерът в отговор на заканите от Пхенян и припомняйки Корейската война (1950-1953).

Светът не може да толерира опасността на един непочтен режим, който го заплашва с нуклеарно опустошаване, акцентира Тръмп и прикани още веднъж всички виновни страни да усилят напъните за уединяване на бруталния режим в Северна Корея.

По думите му режимът в Пхенян е изтълкувал сдържаността на Америка в предишното като уязвимост, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. " Това би било рискова неточност. Сега Съединени американски щати имат изцяло друга администрация от тази в предишното ", продължи той. " Америка не търси спор или борба, само че няма да бяга от нея ", предупреди той.

Тръмп нарече  " перверзен режим " и " жестока тирания " властта в Пхенян, описвайки по какъв начин хиляди севернокорейци страдат в лагери, подлагани на мъчения, апетит, изнасилвания и убийства " на непрекъсната основа ".

В същото време организация Блумбърг цитира мнението на Москва, че на Северна Корея й трябват 2 до 3 години, с цел да създаде нуклеарна ракета, която може да доближи Съединени американски щати.

" Ако не успеем да стигнем до политическо решение, е неизбежно режимът на Ким Чен Ун да се снабди с междуконтинентална балистична ракета за това време. Трябва да спрем нуклеарната стратегия на Пхенян в този момент и глобите ще имат деяние за интервал от 4-5 години ", разяснява Михаил Улянов от съветското Министерство на външните работи, представен от „ Фокус “. Русия няма да признае в никакъв случай Северна Корея за нуклеарна страна, което слага Москва и Вашингтон в близки позиции, добави той. 

Русия и Китай приканиха за така наречен двойно заледяване, при което Северна Корея стопира ракетните тествания " най-малко за няколко месеца ", Съединени американски щати и Южна Корея приключват маневрите на Корейския полуостров, с цел да се възобновят дипломатическите договаряния.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР