В края на 2022 г. пазарът на твърди дискове демонстрира

...
В края на 2022 г. пазарът на твърди дискове демонстрира
Коментари Харесай

SSD няма да пенсионира твърдите дискове през следващите 10 години: прогнозира се ръстът на HDD пазара да нарасне 3,5 пъти до 2033 г.

В края на 2022 година пазарът на твърди дискове показва забележителен растеж и се спря на към $36,5 милиарда Този сегмент ще продължи да изпитва позитивна динамичност със междинен годишен ритъм на напредък от 12%, вследствие на което ще доближи $126,967 милиарда до 2033 година Това е прогнозата на анализаторите от Future Market Insights.

Експертите обясниха своя оптимизъм с цялостен набор от позитивни фактори: преди всичко, непрекъснато възходящото търсене на решения за предпазване на данни в свят, в който цифровизацията е все по-активна; и достиженията в технологията на твърдите дискове. Големи размери от данни не престават да се генерират и съхраняват както от организации, по този начин и от физически лица — техните потребности се усилват, осигурявайки забележителен напредък за HDD-индустрията. Водещите производители на твърди дискове интензивно внедряват нововъведения, увеличавайки потенциала за предпазване, вследствие на което магнитните дискове ще останат желано решение за предпазване на огромни количества данни, а това ще способства и за по-нататъшния растеж на продажбите на HDD. Разбира се, HDD конкуренцията ще пристигна от SSD, които също интензивно усилват потенциала си, само че все пак оферират осезаемо по-висока цена за единица размер.

Лидерите в промишлеността на твърдите дискове ще останат NAS-устройствата, които към този момент държат повече от 40% от този пазар — годишният растеж тук дава обещание да се мери в двуцифрени проценти през целия планиран интервал. Със устойчиво търсене се употребяват дисковете с релативно дребен потенциал — към 1 TB; Активен растеж се чака при външните дискове с USB-порт, които към този момент съставляват повече от една трета от общите продажби. Предпочитаните тактики на играчите на пазара на твърди дискове ще бъдат географска агресия и съдействието с други снабдители, уверени са анализаторите.

Друг залог за растежа на технологиите за локално предпазване на данни е възходящата периодичност на хакерските атаки против ресурсите на организациите — хранилищата постоянно са изолирани от корпоративните мрежи и интернет, а облачната инфраструктура към момента отстъпва на тези решения. Тенденцията, съгласно анализаторите, ще продължи през целия планиран интервал. Най-активно ще се търсят HDD с оптимален потенциал и този дисбаланс може да се окаже ограничителен фактор за растежа на целия пазар.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР