В края на 2021 година Хонда прекрати своята заводска програма

...
В края на 2021 година Хонда прекрати своята заводска програма
Коментари Харесай

Предстой ли цялостно завръщане на Хонда във Формула 1?

В края на 2021 година Хонда приключи своята заводска стратегия във Формула 1 на фона на рецесията, подбудена от пандемията от ковид, като това решение бе взето още преди края на сезон 2020. Въпреки отдръпването си японският производител продължи да създава и поддържа моторите на Ред Бул и Алфа Таури посредством своята спортна дивизия – Honda Racing Corporation (HRC).

В навечерието на тазгодишната Гран При на Япония, на която Хонда бе общоприет спонсор, японците и Ред Бул оповестиха отчасти обновяване на своето партньорство, което включваше и връщане на логата на Хонда върху колите на Ред Бул и Алфа Таури.
 Хонда се връща като спонсор на Ред Бул и Алфа Таури Хонда се връща като спонсор на Ред Бул и Алфа Таури
По-рано през днешния ден обаче се появиха спекулации, че японците могат да създадат цялостно заводско завръщане през 2026 година, когато ще бъдат въведени новите мотори във Формула 1. Тези спекулации се появиха, откакто стана ясно, че от Хонда са се записали като един от доставчиците на мотори във Формула 1 за сезон 2026.

„ Като HRC ние се регистрирахме като снабдител на мотори и след 2026 – разгласи президентът на Хонда Рейсинг Коджи Уатанабе. – От 2026 година разпоредбите във Формула 1 ще бъдат ориентирани към неутрализирането на излъчванията и електрификацията, което съответствува с задачите на Хонда.

„ Като спортна компания ние се регистрирахме като производител, с цел да можем да стартираме разработките си. Крайният период за регистрация беше 15 ноември и ние се регистрирахме “, добави още Уатанабе.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР