В края на 2020-а година ще бъде завършена наземната част

...
В края на 2020-а година ще бъде завършена наземната част
Коментари Харесай

Русия чака да завършим нашия газопровод догодина

В края на 2020-а година ще бъде приключена наземната част на газопровода " Турски поток " през територията на България. Такава вяра показаха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и съветският ѝ сътрудник Сергей Лавров по време на срещата им в Москва. Захариева е на работно посещаване в съветската столица по покана на външния министър на Руската федерация.

Лавров означи още, че съветската държавна корпорация " Росатом " интензивно взе участие в оповестената процедура за избор на стратегически вложител за АЕЦ " Белене ". Той заяви и, че е приел поканата на министър Захариева да посети страната ни.

Двамата разискаха още развиването на двустранното съдействие в енергетиката, стопанската система, туризма и превоза.

В изявление за ТАСС в навечерието на визитата си министър Захариева изрази вяра, че скоро България и Русия ще подпишат нова петгодишна стратегия за съдействие в региона на културата, науката и образованието.

Очаква се също по този начин продан на отзиви по необятен кръг от интернационалните и районни проблеми.

Работното посещаване на Екатерина Захариева в Москва е удостоверение за възходящата динамичност на контактите сред ръководителите на България и Русия, означават от съветското министерство на външните работи. Това е първото от осем години посещаване на български външен министър в съветската столица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР