В края на 2019 г. приключи първия етап от изграждането

...
В края на 2019 г. приключи първия етап от изграждането
Коментари Харесай

EVN приключи първия етап от изграждането на подстанция „Евмолпия“ в Пловдив

В края на 2019 година завърши първия стадий от построяването на най-новата електрическа подстанция в България, подстанция „ Евмолпия " в Пловдив, благосъстоятелност на EVN. Към днешна дата е готово подземното равнище на подстанцията, в това число с полагането на първата плоча. Следващият стадий е създаване на надземното равнище, в това число и постройката. Паралелно се създава и оборудването на подстанцията. Електрическата разпределителна уредба 20 кV (киловолта) е към този момент създадена, а силовият трансформатор ще бъде подготвен до края на март 2020 година В развой на произвеждане е и електроразпределителна уредба 110 kV.

EVN влага в подстанция „ Евмолпия " 11,6 милиона лв.. Инсталираната мощ е 50 мегаволтампера (MVA) с опция да доближи 100 MVA. Подстанцията ще бъде напълно от закрит вид като присъединението към мрежата ще бъде с подземна кабелна линия, без въздушни линии или стълбове, водещи към нея. Сградата ще е едноетажна с монолитна стоманобетонова структура и шумоизолация. Управлението, непрекъснатият надзор и мониторинг на подстанцията ще бъде отдалечено от диспечерския център на EVN посредством телемеханика.

Обхватът на деяние на подстанция ``Евмолпия`` е централната и източна част на гр. Пловдив, където през последните години се усили построяването на нови обекти, пораждащи нужда от обезпечаване на спомагателен потенциал на мрежата.

Инвестицията в подстанцията е единствено част от плановете на EVN в Пловдив, ориентирани към насърчаване на енергийната сигурност и инфраструктура на втория по величина български град. През ноември 2019 година компанията започва плана си за 5 нови водогрейни котли в EVN Топлофикация, които ще модернизират напълно производството на топла вода в Пловдив. Допълнително през декември 2019 година в Пловдив EVN стартира построяването и на напълно нов и съвременен диспечерски център за ръководство на електроразпределителната мрежа в Югоизточна България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР