В края на 2018 година от Центъра за анализ и

...
В края на 2018 година от Центъра за анализ и
Коментари Харесай

6 възможни комуникационни кризи през 2019 г.

В края на 2018 година от Центъра за разбор и спешни връзки ни предизвестяват за 6 обстановки с опция за пораждане на информационни рецесии през годината, която ни чака, написа news.bg.

Евроизбори 2019 г. 
Яростното опълчване на Конвенцията за отбрана от домашно принуждение, на Пакта на Организация на обединените нации за миграцията, както и на доста европейски политики, слага на тестване доста от партиите. А и ще забележим по какъв начин коалиция от анти-европейски партии, с агитация за излизане от Европейски Съюз, ще се кандидатира за работа и заплата в Брюксел. Дали у нас този феномен ще откри проявяване и поле за изява (отново)?

Местни избори 2019 г. 
Много от общините са изправени пред съществени проблеми. Вътрешната миграция основава неравномерно систематизиране на човешкия фактор, което ще докара до разнообразни проблеми. Но и до първите борби в огромните градове за спечелването на мозъците и сърцата на хората. И въпреки това - до първите разочарования във феодални общини, в които изборът като че ли е превдварително решен. Комуникацията ще бъде извънредно значима.

Брекзит 
Все още няма публична позиция на българското държавно управление какво ще се случи с хората, които работят или учат там. Както и с бизнес връзките с вложителите. Краят на март 2019 година наближава бързо. А във връзка с " Даунинг Стрийт " 10, планирането на процеса, потребността от Брекзит и връзката на контрактуваното и интервала след " Брекзит ", ще ни донесе дълги месеци на неразбираеми послания.

Софийският университет (СУ) 
През 2018 година се чуха за доста проблеми по разнообразни факултети, образователен развой, настанителни процедури. Имиджът на най-стария университет стартира да се разрушава с все по-нарастващи темпове. Ако не се вземат ограничения, както управнически, по този начин и информационни, рецесията е доста близо. И влизането с тройки или единствено с матура ще е единствено върхът на айсберга на проблемите в СУ и във висшето обучение у нас.

Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) 
Комисията би трябвало да каже какво става с Енергийната борса, дали е спазена свободната конкуренция и за какво цените на свободно търгувания ток скачат в пъти. Иначе каскадното повишение на цените може да докара до нови митинги. И то преди изборите. Нормална връзка липсва от страна на този значим регулаторен орган. А единствено преди дни Европейска комисия наложи голяма санкция на България за господстващо състояние и недопускане на конкуренция в потреблението на газопреносната мрежа.

Инвестициите в страната 
Инвестициите са гореща тематика, по която ръководещи, съпротива и бизнес организации не приказват на еднакъв език. В този подтекст развиването по договорката с ЧЕЗ, въпросът за бъдещето на енергийния комплекс " Марица-изток ", както и привличането на нови и задържането на сегашни вложители ще бъде както информационно, по този начин и стратегическо затруднение пред ръководещите.

Бонус, седма допустима обстановка
За страдание би трябвало да споменем и световната рецесия с процеса на миграция. От години виждаме, че няма поредна обща европейска позиция по тематиката. Нерешителността на европейските бюрократи, ловката агитация на Путин и неналичието на съответна връзка единствено изнервят всеобщата аудитория. Затова от Англия (дано да не е единствено Британия от април нататък) до Турция изборите се печелят от популисти, които дават обещание лесни решения. И хората, търсещи успокоение, се поддават.

Според Центъра на тях би трябвало да бъде обърнато особено внимание изключително от страна на институциите, поради чийто дейности и бездействия миналата 2018 година беше изпъстрена и изпълнена със кавги, гафове, а това значи и рецесии.

Анализът демонстрира, че част от политиците и ръководещите не са си взели записка от обстановките досега. Затова и евентуално ни чакат доста провокации, декларират от Център за разбор и спешни обстановки.

В информационен проект те не пропущат и предизвестието за подправените вести, пропагандата в обществените мрежи и неналичието на доверие от страна на жителите към институциите.

Центърът за разбор и спешни връзки прави и къс преглед на 6-те най-сериозни информационни рецесии на миналата година:

Българска организация по сигурност на храните (БАБХ) и неумелите им връзки по време на ограничение на чумата по животните в Странджа. Видяхме по какъв начин неналичието на другарство от страна на институция ражда в действителност огромни безумия и всява суматоха. Нагледно и мъчително доказателство за остарялата максима, че неналичието на връзка също е връзка. И по какъв начин неналичието на връзка може да съсипе и най-хубавото управническо решение.

Комуникацията към Истанбулската спогодба. Бягството на ръководещите от връзка докара до деформиране на диалога по тематиката. А над 30 дами изгубиха живота си поради сътрудниците си единствено тази година. Председателят на Народното събрание госпожа Караянчева стартира нерешителен диалог по тематиката с 10 месеца забавяне. Дано процесът продължи.

Отношението на някогашния вицепремиер Валери Симеонов към майките, децата, болните, хората с увреждания и така нататък Центърът излезе със мнение по този въпрос. Подобни изяви нямат място в цивилизования свят.

Комисията за финансов контрол (КФН). Два гафа за годината. Недостатъчна връзка на казуса със ЗК Олимпик. И напълно сбърканата връзка на Бонус-малус системата.

Ремонтите на ул. " Граф Игнатиев ". И по тази тематика Центърът излезе със особено мнение. Високомерното отношение и отвод от човешка връзка по въпроси, свързани с консумиране на обществени средства, е неприемливо.

Търговският указател. Един месец бизнесът беше блокиран, а липсваше съответна връзка. " Шефката е в отмора и никой не споделя какво става " би трябвало да остане при Априлския пленум като информационен прийом.

2018 година беше изпълнена с рецесии и липса на съответни връзки, пишат доцент доктор Александър Христов, Любомир Аламанов и Даниел Киряков.

На прага на новата година, в случай че не си извадим заключения от предходните рецесии, няма да знаем по какъв начин да реагираме при идващите.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР