В края на 2017 година носителят на Златната топка“ за

...
В края на 2017 година носителят на Златната топка“ за
Коментари Харесай

Да промениш професията и пак да си успешен

В края на 2017 година носителят на „ Златната топка “ за 2001 година Майкъл Оуен смени спортното занятие и стана конен жокей, въпреки и и единствено за благотворително събитие. В тази връзка БЛИЦ СПОРТ ви представя петимата някогашни футболисти, които сполучливо смениха спорта след края кариерите си.

ТОНИ ФРИЧ
През 60-те години на ХХ век Фрич е нападател на Рапид (Виена) и за осем години в клуба вкарва 15 гола в 123 мача. Записва в актива си и девет срещи за националния тим на Австрия, в които се разписва два пъти. През 1971 година, откакто приключва кариерата си, става играч по американски футбол в НФЛ. Става кикър на Далас Каубойс. Подписва като свободен сътрудник и остава 12 сезона. Печели Супербоул и се превръва в първия, който прави удар рабона в мач от НФЛ. През 2005 година умира на улица във Виена, откакто получава сърдечен удар след среща в ресторант.


ТИМ ВИЙЗЕ
Бившият вратар на националния тим на Германия направи име във футбола с изявите си за Вердер. През 2014 година приключи кариерата си, а през есента на същата година стана професионален играч по кеч. От 2016 година е част от най-известния шампионат по този шоу спорт – WWE. На 3 ноември 2016 година беше и дебютът му, когато в тим с Шеймъс и Сизаро победиха Шайнинг Старс и Бо Далас.


ФАБИЕН БАРТЕЗ
Световен и европейски първенец с Франция, победител в Шампионската лига с Марсилия, повторен първенец на Франция (Монако) и първенец на Висшата лига (Манчестър Юнайтед). Бартез приключи кариерата си през 2007 година и пет лета по-късно се впусна в автомобилния спорт. През 2013 година завоюва френския шампионат в клас GT. От две години има личен тим в Льо Ман Сериите.


ЛЕОН МАКЕНЗИ
Бившият нападател е известен с изявите си за Норич, с който през 2005 година завоюва промоция за Висшата лига. Честите травми обаче поставят завършек на футболната му кариера, през която за разнообразни тимове изиграва общо 393 мача и вкарва 115 гола. Отчаянието от провалената кариера на футболист го води до опит за самоубийство, когато е на 31 години. След това намира разтуха в бокса, към който е ориентиран от татко си. На кръга Леон е много сполучлив. Спечелва осем от първите си девет мач (едно равенство) и печели купата във версия International Masters на междинната категория. Една от успехите му е с нокаут против българина Никола Върбанов. Макензи обаче загуби последните си два мача, а последният за момента беше на 9 септември 2017 година.


ГАБРИЕЛ БАТИСТУТА
Бившият нападател е повторен победител в Копа Америка с националния тим на Аргентина, първенец на Италия с Рома, притежател на Купата на Италия с Фиорентина. Има и шампионски трофеи на Аржентина с Ривър Плейт и Бока Хуниорс. С 207 гола за Фиорентина е на второ място в клубната реализаторска класация (на едно попадение зад Курт Хамрин). Проблеми с хрущялите водят до прекратяването на кариерата му през 2005 година. Това не го отхвърля от спорта. Батистута става играч по поло – извънредно известен спорт в Аржентина. В момента даже има личен тим по поло.

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР