В края на 2017 г. Община Русе придоби 100% контрол

...
В края на 2017 г. Община Русе придоби 100% контрол
Коментари Харесай

Европейски експерти ще помагат на русенския транспорт

В края на 2017 година Община Русе закупи 100% надзор върху активите на компанията „ Общински превоз Русе “ АД. Сега сдружението прави услугите по утвърден график, като употребява тролейбуси. Паркът на компанията е от 41 тролеи, малко от които са механически изправни, а като цяло всички са амортизирани и плачат за замяна.
Планирано е „ Общински превоз Русе “ АД да подменя поетапно тролейбусите през актуалната година. Целта е да се обезпечи тролейбусния превоз в Русе за идващите 5 години. Идеята е през тези години общината да кандидатства с европейски план за доставка на нови тролейбуси при подобаваща европейска стратегия. 17 използвани тролея, поддържани и непокътнати, ще закупи община Русе до края на лятото. Закупуването, доставката и стартирането в придвижване, е към 600 000 лв. . Припомняме, че нов тролейбус коства 800 000 лв. .
Европейската капиталова банка посредством Европейския консултантски център за вложения ще съветва Община Русе безплатно по отношение на бъдещите вложения в публичния превоз, в това число създаване на транспортна тактика за капиталово и финансово застраховане на русенското транспортно сдружение. Споразумението би трябвало да бъде утвърдено от общинските съветници през майската сесия.
Експертите ще подкрепят „ Общински превоз Русе “ АД по отношение на техническите и финансови варианти за придобиване на нови тролейбуси и стандартни рейсове, както и електрически и/или други транспортни средства с различно гориво. Ще бъде обезпечена и помощ по отношение на плануваната актуализация на стратегия/мастерплан за градски (обществен транспорт), планувана за идващия програмен интервал, който стартира през 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР