В края на 2016 година в Бурса Ердоган държа програмна

...
В края на 2016 година в Бурса Ердоган държа програмна
Коментари Харесай

Напомняне: Речта на Ердоган, която подсказваше за конфликта в Нагорни Карабах

" В края на 2016 година в Бурса Ердоган държа програмна тирада, която провокира нечовечен скандал в Гърция и нула реакция в България. Все отново по това време удивително глупавите ни либерали желаеха Турция да ни пази небето. Репликите на турския президент, които доведоха до голямо напрежение в Гърция, бяха следните: „ Длъжен съм да кажа, че Нашите физически граници са едни. Други са границите на сърцето ни. Разбира се, че зачитаме физическите граници, само че не можем да очертаем граници на сърцето си и това не бихме го позволили... Затова е наш дълг и наше право да се интересуваме от Тракия, Сирия, Либия, Карабах, Босна и другите приятелски регион и... Как да мислим за Одрин по друг метод от този за Солун и Кърджали?... Обратното няма да ни бъде разрешено от народа. ”
Тази тирада не беше никаква изненада за тези, които наблюдават дейностите през последните десетина години на несъмнено извънредно умния и упорит турски президент. Отдавна към този момент беше ясно, че в обществената мрежа фейсбук анализаторът Ирини Зикидис.

 Арменският министър председател с доказателства за военна поддръжка на Турция за Азербайджан Арменският министър председател с доказателства за военна поддръжка на Турция за Азербайджан
Най-малко 130 души починаха в продължение на няколко дни в борби след най-тежките конфликти от 2016 година в региона на Нагорни Карабах, въпр...
" В подтекста на протичащото се сега, не е никаква изненада споменаването на Карабах, което пък евентуално дава отговор на въпроса кой инициира настоящето напрежение и кой се пробва да го трансформира в същинска война.
Казусът с Нагорни Карабах припомня въпросите с Косово и Крим . В първия случай американците вкараха казус в интернационалното право, който руснаците затвърдиха няколко години по-късно. Както и да го погледнеш, въпросът е извънредно тегав и безнадеждно заседнал.
От една страна е интернационалното право и фактът, че Нагорни Карабах публично е бил част от Азербайджан, преди болшевиките да го създадат самостоятелна област през 1924. От друга – действителността, че. Всички помним по какъв начин през 90-те азери и арменци се клаха, като имаше зверства както против едните, по този начин и против другите. Пак ли това ги чака?
Самата тъкмо сега, още повече на фона на обтегнатите връзки с Русия. От една страна арменците действително нямат стратегически сътрудник, който да ги пази, а от друга, чисто физически, те се намират в сандвич сред Турция и Азербайджан.
 Макрон непосредствено упрекна Турция, че праща джихадисти за Нагорни Карабах Макрон непосредствено упрекна Турция, че праща джихадисти за Нагорни Карабах
Френският президент Еманюел Макрон изиска от Турция да изясни идването на джихадистки бойци в Азербайджан - и прикани НАТО да се из...
А фактът, че Турция за нула време съумя да, сражавали се до преди няколко месеца в Сирия против светската власт на Асад, също изяснява доста.
Мен сърцето ме боли за арменците, тъй като раните на този народ са към момента необятно отворени. И колкото се апелирам за тях, толкоз и тръпки ме побиват, спомняйки си „ Как да мислим за Одрин по друг метод от този за Солун и Кърджали? ”
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР