В Кранево са намерили интересен начин фасовете на пушачите да

...
В Кранево са намерили интересен начин фасовете на пушачите да
Коментари Харесай

Наш плаж измисли как да запазим пясъка чист от фасове

В Кранево са намерили забавен метод фасовете на пушачите да не остават заровени в пясъка на морския бряг. С въведената иновация плажът на Кранево е един от най-чистите у нас.

Плажът " Кранево Север " е ситуиран на повърхност от 10 000 квадратни метра, от който всяка есен се събират хиляди фасове.

Андриан Димитров, наемател на плажа " Кранево Север ": Ние вършим главно разчистване. Тогава се вадят и от по-дълбоките места на пясъка повече цигари.

Стопаните на плажа намират интелигентно и практично решение, с цел да не остават угарките на пясъка.

Тези пластмасови фунийки служат за пепелници, слагат се в пясъка комфортно, а откакто си тръгнат от плажа, посетителите изхвърлят наличието им в кошчетата и се връщат на дървената подложка.

Андриан Димитров, наемател на плажа " Кранево Север ": Това нещо бях го видял в плажове в чужбина и взех решение да го приложа в България.

Идеята фунийките да се употребяват за пепелници на плажа подхожда и на туристите, заяви Българска национална телевизия.

Освен за околната среда, на плажа е помислено и за хората с двигателни проблеми. За тях е построена специфична пътека.

Андриан Димитров, наемател на плажа " Кранево Север ": За да може тези хора да се почувстват част от всички останали, да може да се потопят в морето и също по този начин те не са изолирани единствено до последната линия от чадъри, а те могат да слязат и легнат на първа линия.
Стопаните на плажа, който е почетен и с влиятелния " Син байрак ", обмислят идната година да слагат оборудване, с което хора в инвалидни колички да влизат в морето.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР