В кръг на Стефан Командарев стана първият български филм, печелещ

...
В кръг на Стефан Командарев стана първият български филм, печелещ
Коментари Харесай

Командарев печели награди и по време на пандемия

" В кръг " на Стефан Командарев стана първият български филм, печелещ интернационалните награди и по време на пандемия. Полицейската драма се окичи с двата съществени наградата на фестивала GoEast във Висбаден, Германия. Това са " Златна лилия " и Наградата на рецензията ФИПРЕССИ.  " Автентичните разговори, отличната игра и забележителната кинематография смесват персоналното и универсалното и трансформират кино лентата в отражение на тъмната и светлата страна на индивида и неговата връзка с огромния свят ", се споделя в мнението на главното жури за българския филм.

Заради рисковите условия, 20-ото издание на фестивала във Висбаден бе и първото, което се организира напълно онлайн. Участваха 107 продукции от 40 страни. 

Това не са първите интернационалните награди за " В кръг " - дотук той има в сбирката си десетина, след които две от фестивала в Сараево. 

„ Като режисьор имам към този момент към стотина награди, само че тези две са по-специални за мен, за пръв път са от онлайн фестивал “, показа пред БНР режисьорът. Той похвали екипа си за чудесната работа, а и уредниците на фестивала, които не се уплашиха от ковид и въпреки всичко го организираха. " Зрителите гледаха филмите онлайн, членовете на журитата обсъждаха и обявяваха оценките си онлайн. За церемонията по награждаването бяха създали виртуален киносален с виртуални водещи. Успяха да запазят събитието, да запазят празника и феновете си. "

Надеждите са през ноември да има обикновено издание на GoEast, когато Командарев се надява да показа " В кръг " персонално пред публиката.

Филмът, разказващ историите на три двойки патрулиращи служители на реда в нощна София (Стефан Денолюбов и Ирини Жамбонас, Иван Бърнев и Асен Блатечки, Зуека и Стоян Дойчев) е втори подред в планираната трилогия, която Командарев стартира с таксиджийската драма " Посоки " през 2017 година Заключителния опус режисьорът, който е приключил медицина преди да се захване с кино, ще посвети на хвърчащите из столицата коли за спешна помощ.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР