В КПКОНПИ и в прокуратурата вече викали на разпити служители

...
В КПКОНПИ и в прокуратурата вече викали на разпити служители
Коментари Харесай

На 5 юни на Радостин Василев ще му бъде предявено обвинение по чл. 143 от НК?


В КПКОНПИ и в прокуратурата към този момент викали на разпити чиновници от министерството, с цел да дават свидетелски показания

На 5 юни Радостин Василев би трябвало да се яви пред прокурор от Софийска градска прокуратура, с цел да му бъде предявено обвиняване по член 143 от Наказателен кодекс, предусещащ (при дипломиран състав) от 2 до 10 години затвор. Това е поради упражнена насила против неговата някогашна съпартийка Христинка Иванова. Новината разгласи журналистката Соня Колтуклиева, предава 5gmedia.bg.

Според нея, Радостин Василев не е измислил самичък дейното мероприятие със записа, публикуван от него преди дни.

„ Кирил Петков дълго време се държеше като зомбиран от Радостин Василев. Очевидно, в един миг, не съумя да реализира фантазията му да стане министър на спорта и получи нечовечен удар отсреща. Радостин Василев искаше да се върне, с цел да замете далаверите си в Спортната палата. В КПКОНПИ и в прокуратурата към този момент викат на разпити чиновници от министерството, с цел да дават свидетелски показания за много скандалните истории, в които са харчени милиони; прокурори ровят в документите “, споделя тя.

Според нея е ясно, че президентът Радев има най-голяма изгода да не се сформира постоянен кабинет.

„ Ако Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Тошко Йорданов, Христо Иванов, ген. Атанасов, Костадин Костадинов или Мустафа Карадайъ, даже единствено да се здрависат оттук-нататък с Кирил Петков и Асен Василев по коридорите на Народното събрание - те ще поемат от калта и мръсотията. Призовавам партиите в Народното събрание - никоя от тях да не беседва с никого от “Продължаваме смяната ” за сформиране на държавното управление. Нека “партията на парапетите ” се яви на избори, да покаже какво още може, само че никакви шансове за държавно управление да не се дават на Асен Василев, на Кирил Петков и на неговия бизнес-съдружник Николай Денков ”, сподели тя в изявление за Стоян Иванов по телевизия СКАТ.

Според нея, в случай че президентът Радев даде третия мандат на „ ИТН “, съществува някакъв късмет за сформиране на държавно управление.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР