В Козлодуй задържаха четирима телефонни измамници, откраднали близо 11 000

...
В Козлодуй задържаха четирима телефонни измамници, откраднали близо 11 000
Коментари Харесай

Хванаха телефонни измамници, задигнали 11 000 лева

В Козлодуй задържаха четирима телефонни измамници, откраднали близо 11 000 лв..

Става въпрос за два обособени случая, при които били ощетени две възрастни дами.

На 12 ноември 75-годишна жена съобщила на полицията, че същия ден на домашния й телефон позвънил чужд мъж, който се показал за " комисар Петров ". Той й споделил, че щерка й претърпяла акцидент и са нужни 29 000 лв. за интервенция. Жената обаче му обяснила, че разполага единствено с 5000 лв.. По директива на измамника тя оставила парите до дърво на улицата.

Полицията неотложно подхванала ограничения по случая и задържала двамата участници в лъжливата скица - на 18 и 22 години. Служителите на реда съумели да върнат на пострадалата и част от откраднатите пари - 3750 лв..

На идващия ден 68-годишна жена също станала жертва на телефонна машинация. Сумата, с която била излъгана, била 5806 лв. и 150 евро. Жената обяснила на полицията, че чужд я излъгал, че взе участие в полицейска интервенция по залавянето на група измамници.

И при този случай чиновниците на реда съумели да заловят нарушителите - двама престъпно проявени мъже от Козлодуй, на 21 и 22 години. Полицията възстановила и част от откраднатата сума - 3200 лева

По двата случая са формирани досъдебни производства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР