В ковчега на загиналия в самолетна катастрофа край Смоленск президент

...
В ковчега на загиналия в самолетна катастрофа край Смоленск президент
Коментари Харесай

Зловещи находки в ковчега на Лех Качински, Полша души за руска следа

В ковчега на починалия в самолетна злополука край Смоленск президент на Полша Лех Качински са открити фрагменти от останките на още двама души. Това разгласи на конференция във Варшава зам.-главният прокурор на Полша Марек Пащонек, предадоха полските и международните медии.

Полската прокуратура ревизира и версията за допустима виновност на съветски медици. " Води се настрана следствие за отговорността на съветските медици. Вече сме изпратили до Русия питане за правна помощ ", сподели Пащонек, представен от РИА Новости.

Останки на няколко души са открити и в ковчезите на депутата Александра Натали-Щвят, генералите Бронислав Квятковски и Влодзимеж Потащински, стюардесата Наталия Янушко.

В момента се правят ексхумации в границите на следствие за аргументите за злополуката. Първоначално бяха ексхумирани останките на Лех Качински и брачната половинка му Мария.

Вече е станало ясно, че двама души са заровени в непознати ковчези. Предстои проучване на останките на още към 70 души. Очаква се всички ексхумации да бъдат осъществени до април 2018 година

При самолетната злополука през 2010 година починаха 96 души - 88 пасажери и 8 души екипаж.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР