В Косово полицията използва нестандартен начин за намаляване на произшествията

...
В Косово полицията използва нестандартен начин за намаляване на произшествията
Коментари Харесай

Полицията в Косово записва нарушителите на пътя с дронове

В Косово полицията употребява ексцентричен метод за понижаване на произшествията по пътищата. От началото на годината дронове снимат извършители. Успешна ли е мярката - вижте.

Косовската полиция употребява дронове, с цел да хваща извършители. Мярката цели да се понижат произшествията на пътя.

От януари насам в Косово е в действие нов закон, съгласно който полицията има право да следи за извършители с немаркирани коли и други помощни средства като дронове. Именно по този начин тези двама служители на реда снимат по какъв начин автомобил изпреварва погрешно друга кола на автомагистралата сред Прищина и Скопие.

Малко по-късно служителите на реда стопират нарушителя и му демонстрират видеото. Глобата за сходно нарушаване е 300 евро, лишаване на книжката за 6 месеца и минус девет точки от талона. За съпоставяне междинната брутна заплата в дребната балканска страна е 500 евро.

Керим Хетеми, служител на реда: Целта на ограниченията е да се понижат злополуките, изключително животозастрашаващите. За благополучие, като цяло броят на случаите спада. Наблюдението с дронове се потвърди като сполучливо. Сега жителите знаят, че полицията може да бъде на всички места.
След въвеждането на по-строги правила и способи за надзор има по-малко смъртни случаи. По-малко са и ранените на пътя. Небрежно шофиране, остарели коли и пътни знаци в неприятно положение са главните аргументи за огромния брой произшествия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР